1/2012 - 18/10/2021 17:51

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

429
"Уловете" мига и кандидатствайте за университетите в чужбина сега

(Дата: 2012-01-16) || (Брой: 1/2012) || Автор: Дарби


 Всяка година, в края на януари, по традиция Консултантска къща "Дарби" провежда европейско изложение "Отворени врати за образование в чужбина", което дава възможност на всички кандидат-студенти да си "сверят" часовниците според най-актуалните тенденции и новости  в света на висшето образование. Това е периодът, в който започва кандидатстването за много държави, а в други вече текат процедурите по прием.

 
 
 


Кандидатстването за бакалавърска степен в Обединеното Кралство вече приключи. Сега настъпва моментът, в който младите хора трябва да се ориентират сред получените оферти и да намерят най-верния път към желания университет.   Този избор често е труден, а тазгодишната ситуация с нови, повишени такси в Англия и все още неоповестени такива в Шотландия прави решението още по-голямо предизвикателство. Кандидатстването там съвсем не се изчерпва само с подаване на документи, а включва набор от процедури до месец юли включително. Кой университет да избера? До кога мога да взема решение? Какво е важно да зная, преди да направя окончателния избор? Ако и Вие си задавате някои от тези въпроси, елате на изложението, посетете консултантската маса за висше образование във Великобритания и се посъветвайте със специалист.   

Ако не сте успели да кандидатствате в Обединеното Кралство, не забравяйте, че "светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Всички англо-говорящи ученици могат да изберат страната на лалетата или страната на Андерсен. Холандия е втората най-предпочитана дестинация за висше образование на английски език в Европа, а според последните изследвания по съотношение качество на обучението и цена, се нарежда на трето място на континента. Изследователските университети са сред топ 100 в света, а тези с практическа насоченост разкриват възможност за примамлива кариера още докато учите.

На 28 и 29 януари, в хотел "Радисън", може да се срещнете с представители на Fontys University of Applied Sciences - бизнес лидера на  практическите университети и лично да разберете защо най-големите международни компании предпочитат неговите студенти за стажанти. Ако пък търсите живот в големия град, то непременно посетете щанда на Inholland, който има кампуси в най-красивите холандски градове - Амстердам, Ротердам, Хага, Делфт. Часовникът на кандидастването в Дания отброява последните минути преди затварянето на системата в  началото на март, така че не пропускайте да направите Вашата любима Андерсенова приказка реалност сега.

И ако говорим за приказки, мечти и истории на успеха, то със сигурност най-актуалните в момента са тези, свързани с Германия и Австрия. Специалистите на "Дарби" са първите, които започнаха работа с тези страни и проправиха пътя на много български студенти там. И двете държави са сред най-търсените дестинации за висше образование, заради високото качество на образованието и ниските такси или липсата на такива изобщо. Само на изложението на "Дарби" ще разберете къде можете да учите на английски в Германия, какви са процедурите по прием и кандидатстване и всичко за живота на студента там. На изложението ще присъстват и представители на австрийски университети.

И ако още не сте намерили Вашата дестинация, то значи Вие сте сред тези, които залагат на качеството и престижа на университетите във Франция и Белгия. За всички франкофони и привърженици на изтънчения вкус, добрите обноски и отличната среда, "Дарби" съвместно с Френския културен институт отново ще дават ценна и полезна информация за предстоящето кандидатстване в тези две страни.

Традиционен участник в изложението е и European University, Кипър, който предлага от 30 до 75 % стипендии за българи.
И накрая, но не последно място, на изложението можете да се срещнете с представители на частни институции - програми за бизнес и арт елита ще представят London School of Business, Finance, Istituto Europeo di Design и European University.  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11