4/2012 - 23/07/2024 06:25

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

457
Предизвикателството на Белгия!!!

(Дата: 2012-04-17) || (Брой: 4/2012) || Автор: Дарби


 Белгийското висше образование привлича все повече вниманието на младите франкофони в България. Франкофонските университети на Белгия неизменно присъстват сред водещите учебни заведения в света. Техният авторитет се дължи както на запазването на постигнатите стандарти в качеството на образование, така и в съчетаването на най-новите тенденции и европейски изисквания в областта на висшето образование, налагащи динамика на развитието и адекватни управленски реакции.

Държавните франкофонски университети на Белгия предлагат цялата палитра специалности, характерни за системата на кредитиране на висшето образование. Можете да изберете своята бакалавърска степен в областта, която ви привлича. Кандидатстването се осъществява по документи, след като такива са представени и за признаване на диплома за средно образование в съответната институция. Някои университети приемат кандидатури онлайн, като отговорът за прием се получава до две седмици след окончателно завършване на електронното досие. В други се попълват и изпращат хартиени досиета, а в трети за гражданите е достатъчно да се запишат на място в университета в началото на месец септември.

Специфично за франкофонските университети в Белгия е, че те не изискват сертификат за владеене на език, но всички новозаписани студенти полагат изпит по френски език в рамките на първата година.
Годишните такси за обучение са фиксирани и еднакви за всички университети-835 евра годишно, в които са включени и студентските карти за спортни и културни занимания.

В Белгия има 4 франкофонски държавни университета:
  • UCL, Université catholique de Louvain (Louvain-la-Neuve - Woluwe-Saint-Lambert)
  • ULB, Université libre de Bruxelles    
  • ULg, Université de Liège
  • UMONS, Université de Mons
В тях се развиват петте традиционни факултета:
-философия, литература и изкуства
-правен
-естествени науки
-медицина
-приложни науки.

 Към всеки един от тях функционират и множество висши училища и институти с различна насоченост, така че да се покрие възможно най-широк спектър от дисциплини.

Освен университети в Белгийското кралство има и 3 франкофонски факултета:
  • FUCaM, Facultés universitaires catholiques de Mons
  • FUNDP, Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix (Namur)
  • FUSL, Facultés universitaires Saint-Louis (Bruxelles)
  • Ако търсите възможности за франкофонско висше образование в Белгия, можете да се насочите и към двуезичните университетски институции:
  • ERM, Ecole Royale Militaire (Bruxelles)
  • FUTP, Faculté Universitaire de Théologie Protestante / (Bruxelles)
Освен държавните университети в кралството има и около 30 висши франкофонски училища от неуниверситетски тип в 5 окръга-Брюксел, Брабант, Еньо, Лиеж-Лимбург и Намюр. От тях 6 са държавни, 10 обществени, 14 независими. Те предлагат краткосрочни и дългосрочни програми и включват в себе си училищата по архитектура и изкуство.

За всеки, който желае да кандидтства за бакалавърска или магистърска степен в Белгия, вече е време да започне подготовката на своите документи. Възползвайте се от предимствата, които дава държавата, разположена на географския и културен кръстопът на Европа.

За повече информация относно кандидатстването и записването във франкофонски висши учебни заведения в Белгия можете да се свържете с консултантите на „Дарби” на телефон 02/ 988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11