01 / 2009 - 23/07/2024 06:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

151
Европейско изложение "Отворени врати за образование в чужбина"

(Дата: 2009-01-20) || (Брой: 01 / 2009) || Автор: ДАРБИ
24.01.2009г. от 11.00ч. до 19.00ч. в хотел „Радисън", София
25.01.2009г. от 11.00ч. до 16.00ч. в хотел „Радисън", София
26.01.2009г. от 16.00ч. до 20.30ч. в гр. Варна
27.01.2009г. от 10.00ч. до 12.00ч. в гр. Варна


 Новата 2009г. започва със значително по значението си събитие в областта на образованието. На 24-ти и 25-ти януари хотел „Радисън" отново ще стане дом за Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина", организирано от Консултантска къща „Дарби". На него представители на чуждестранни висши учебни заведения, водещи бординг училища и езикови центрове ще се срещнат с младите хора на България, желаещи да усъвършенстват езиковите си знания в чужбина или да продължат образованието си извън държавата ни.
Поради огромния интерес януарското изложение ще се проведе и в морската ни столица-гр.Варна на 26-ти и 27-ми януари в залите на „Двореца на културата и спорта".
За пореден път „Дарби" поднасят новогодишен подарък на тези, за които знанието е висша ценност.

 
В последните години се забелязва тенденция все по-голяма част от младите хора в България да се интересуват и да мислят за своето бъдещо образование и професионално развитие.
Образованието и квалификацията са основен фактор за развитието на всяка личност, на икономиката и на държавата.
Консултантска къща за образование „Дарби" в продължение на дълги години подпомага младите хора и техните родители в най-сложния път-от подбора на учебно заведение и специалност до най-правилната професионална ориентация в бъдещото кариерно развитие.
След приемането на България в Европейския съюз възможностите за младите хора в сферата на образованието се увеличиха значително. Равният старт с техните конкуренти от развитите европейски държави, уеднаквените такси и улеснената процедура на кандидатстване са силна мотивация за учениците, за студентите или за специалистите, които искат да развиват себе си и да извлекат най-полезното от опита в чужбина.
Използвайки постиженията в полето на образованието и консултантските услуги на най-добрите учебни институции в света, Консултантска къща за образование в чужбина „ДАРБИ" организира най-успешните международни изложения за ученици и студенти през последните няколко години.
Целта на организаторите е да направят достояние най-новите и перспективни специалности за висше образование, да представят водещи бординг училища-ваятели на истинския интелект и на бъдещи лидери, както и да оповестят най-добрите оферти за езикова подготовка-една уникална възможност за опознаване на нови култури едновременно с изучаването на езика.

За по-голяма ефективност изложението отново ще бъде изградено около няколко работни центъра:

І. Висше образование

University of Hull е среден по големина университет за английските мащаби, който предлага множество бакалавърски, магистърски и докторски програми.

IED Istituto Europeo di Design е основан е през 1966 г. От началото на своето съществуване и до днес той възпитава креативност, затова все повече и повече компании търсят брилянтните проекти, предлагани от неговите студенти и изследователския му център. Симбиозата между знания и умения, между теория и практика е ключът към неговия успех, реализиран с работата на неговите преподаватели и експерти.

Southampton Solent University е един от новите, динамично развиващи се британски университети. Ориентиран е към кариерно образование. Предлага адекватно бизнес обучение, придържайки се към академичните стандарти и поставяйки студентите си в реално действаща среда.
University of Bedfordshire е модерен университет с международна известност. Той гради своя престиж на гъвкавото и качествено обучение, комбиниращо необходимите знания в съответната област с развитие на личните качества на студента.

Hogeschool Zeeland предлага бакалавърски, магистърски програми, специализации и др. Обучението, което предлага е в специфични области, което гарантира реализацията на неговите възпитаници. Негови партньори са редица организации, предприятия, учреждения и др.

Perrotis College Основан през 1966 г. от лидерите в сферата на земеделието, Dimitris Perrotis College of Agricultural Studies отговаря на нуждите на пазара днес като подготвя студенти в сферата на маркетинга на хранително-вкусовата индустрия, агротуризма, международния мениджмънт на агробизнеса и др. Селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия представляват най-бързо развиващия се сектор в икономиките на европейските държави. Затова и търсенето на добре обучени специалисти в тези области е изключително голямо.

Technical University Delft е основан през 1842г. Днес той поддържа тесни контакти с различни учебни заведения, организации, учреждения в Холандия и в света. Устремен е към лидерска позиция в технологичното образование.

Istituto Marangoni е едно от най-добрите учебни заведения в Европа, елитарно в областта на модата и модния дизайн. Създаден е през 1937г. и за своето 70- годишно съществуване е възпитал три поколения елитни специалисти. Институтът предлага академично образование с високо качество, толерира индивидуалността и изгражда творци в областта на съвременната мода и дизайна.

Middlesex University е един от най-големите университети във Великобритания. Разположен е в северен Лондон. Известен е с новаторския подход към висшето образование.

European University Cyprus се намира в град Никозия, столицата на Кипър. Колежът се радва на много добра международна репутация благодарение на разнообразието от предлаганите програми, отлично организирания учебен процес и безспорното качество на преподаване.

Global Educational Aliance е създаден чрез осъщественото академично партньорство на DCT International Hotel & Business Management School в Люцерн, Швейцария и ALPINE CENTER. The Swiss Business School for Hospitality & Tourism Education в Атина, Гърция. И двете учебни заведения следват философията на свързване на обучението с тренинга, чиято цел е да се осъществи прилагане на опита в практиката.

AUBG е първият частен американски университет в Югоизточна Европа, създаден през 1991г, предлагащ образование в американски стил "liberal arts".

ESEC Toulouse Barcelona Business School е учебно заведение с кампуси в Тулуза и Барселона. Училището в Тулуза е създадено през 1903г., а през 2004г се обединява с това в Барселона. Специализирано е в изучаването на мениджмънда и неговите възпитаници са високо ценени в световен мащаб.

City College / Sheffield University е основан през 1989г. в Солун. През 1997г. е признат за част от Sheffield University. Целта му е да предостави образование от най-високо качество на своите възпитаници.

INHOLLAND University предлага богата гама от международно ориентирани програми, покриващи разнообразни професии. Програмата е гъвкава и дава възможност да се комбинират разнородни специалности. Основните две характеристики, разнообразие и многопосочност, го превръщат в институция, в която преподаватели и студенти си взаимодействат и се поощряват един друг за използване на собсвените им дадености в полза на образованието и обществото.

Hotelschool the Hague е основан през 1929г. Иновативност и качество в обслужването- това е целта на обучението там.

ІІ Средно образование

International College Sherborne е едно от най-старите училища във Великобритания. Целта му е да дава възможно най-добрия старт в образованието на учениците, които не са от Великобритания и чийто роден език не е английският.

Saint Michael's College е малко международно училище, предлагащо програмите GCSE и A-level, University Foundation и летни курсове за курсисти от цял свят. Специализираното обучение по английски език играе важна роля в учебната програма и голяма част от учениците на колежа биват приети в предпочитаните от тях университети във Великобритания.

Skola Group of Schools обединява в себе си различни възможности за средно образование. Училището, което е разположено в центъра на Лондон предлага различни образователни програми, но бординг училището е разположено на североизток от столицата само на два часа път от нея. Неговата дейност е насочена към обучение на чуждестранни ученици.

Brooke House College е международен бординг колеж за средно образование. В него се обучават ученици от 14- до 19- годишна възраст от различни краища на света. Около 10% от тях са англичани.

Institut auf dem Rosenberg е основан през 1989г. Да могат да говорят различни езици, да могат да се интегрират в обществото, да бъдат уверени в себе си-това са някои от качествата, които училището се стреми да изгради в своите възпитаници.

ІІІ Езикови курсове в чужбина


Emerald Cultural Institute
е създаден преди повече от 40 години. Има отлична репутация, дължаща се на професионализма в предлагането на разнообразни програми за обучението по английски език и на особените грижи и внимание към всеки един участник, независимо от неговата възраст и националност. Обучението по английски е подходящо за всички нива на владеене - от начинаещи до напреднали.

LSI London Central
се намира в сърцето на Лондон. Сградата на училището е модерна и удобна. Предлага основни - 20- часови и интензивни - 30- часови курсове. Центърът организира още индивидуално обучение с преподавател, курсове за подготовка и явяване на изпит за получаване на сертификатите FCE, IELTS, TOEFL, TOEIC, академична учебна година, модулен бизнес английски, програма за подготовка за университет и др.

English UK е организация, обединяваща около 370 езикови центъра, всеки от които е акредитиран от British Council. Те се намират в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

Regent Language Training e един от лидерите в организирането на програми за деца, юноши и възрастни в продължение на повече от 40 години. Програмите, които предлага центърът са динамични, разнообразни и богати по съдържание. Те обхващат различни нива на владеене на езика-от напреднало до начинаещо. Те биват общ английски, полу- или само интензивен или комбиниран курс, както и индивидуално обучение, специализиран английски за подготовка за изпит, както и бизнес английски.
На Европейското изложение ще се запознаете и с разнообразната дейност на „Дарби".


Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби" предлага:
-консултации за вариантите за кандидатстване в престижни университети и професионални колежи в чужбина- да изберем най-верния път за достигане на Вашите цели
-проверка на езиковите знания на кандидата и осигуряване на възможност за посещение на курс за достигане на необходимото езиково ниво за кандидатстване в съответния университет- да развием план в съответствие с Вашите възможности
-езикови курсове в България и чужбина
-"executive" курсове
- IELTS
-подбор на университети според индивидуалните предпочитания за специалности и държава.
-подготовка на документи за кандидатстване в избраното учебно заведение.
-администриране на документите за записване в избрания университет.
-подготовка на документи за кандидатстване за издаване на виза.
-съдействие при пътуването и настаняването
-Академия за протокол и етикет
-електронен вестник „Взор"


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11