09 / 2007 - 09/12/2021 15:39

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

57
Istituto Europeo di Design

(Дата: 2007-12-07) || (Брой: 09 / 2007) || Автор: ДАРБИaula-one-year-01.jpgПовече от тридесет години Европейският институт по дизайн /ЕИД/ работи в областта на образованието и изследoвателската дейност в дисциплините Дизайн, Мода, Визуални изкуства и Комуникация. Днес той е постоянно разрастваща се международна система, която организира тригодишни следгимназиални курсове за получаване на диплома, опреснителни курсове, разнообразни целогодишни курсове, курсове за професионалисти и магистърски програми.

Най-значимите постижения в историята на организацията включват основаването на седалища на ЕИД в Милано (1966), Рим (1973), Торино (1989), Барселона (2002) и Сао Паоло в Бразилия (2005).

От 1966 ЕИД развива иновативна и разнообразна учебна методология, съсредоточена върху комбинацията между технология и експериментиране, творческа способност, стратегии и цялостна комуникация, пазарни въпроси и нова форма на професионализъм.
Целта на Европейския Институт по дизайн е всъщност да предложи на младите професионалисти, работещи в областта на модата, дизайна и комуникациите, най-ефикасните инструменти, необходими да се отговори на постоянно разгръщащото се търсене в производствения свят: един проект и комуникационна култура, която ще ги съпровожда през цялата им кариера.

ThreeYear0033.jpgВръзката между 'знам' и 'знам как да се направи' е неизбежната предпоставка в развитието на културни, творчески и критични умения и способности, които представляват ключовата цел на образованието в ЕИД.
Партньорството с най-изтъкнатите предприятия е основен елемент в образователната стратегия на Европейския инситут по дизайн, който характеризира цялата образователна пътека едновременно на курсове и специални изяви в края на академичната година.
Благодарение на активните и постоянни връзки, които ЕИД има с бизнес средите, всяка година около 100 компании съдействат по разнообразни начини за обучението на студентите в Института.. Целият факултет е съставен от дейни професионалисти, способни да предават практични умения и постоянните нововъведения. Всеки един курс се провежда в директен контакт и подкрепа от компаниите, работещи в сферите на интерес.

В съответсвие с международното си призвание, Европейският институт по дизайн приема студенти от различни страни и култури във всяко от своите седалища.
Всяка година в неговите курсове се записват около 1000 чуждестранни студенти, предимно идващи от Източна Азия, Централна и Южна Америка и Европа.

Престижни международни университети и училища по дизайн, като Европейският институт по дизайн, принадлежат към академични организации и асоциации, като CUMULUS (Система на образованието по дизайн, отчасти субсидирана от секцията Erasmus на програмата disegno-moda-01.jpgSocrates), ELIA (Европейска лига на Инситутите по изкуства) и IAA (Международна Рекламна Асоциация), представляващи мрежа от важни партньори, с които ЕИД създава културни и образователни обменни програми.В същото време организира изложби на тема 'Произведено в Италия' и 'Италиански дизайн', реализирани едновременно в Италия и в чужбина в сътрудничество с Италианските културни институти. Благодарение на териториалното си разрастване ЕИД все повече и повече играе ролята на посланик за проекти за култура и европейски дизайн, участвайки в многобройни страни по културни, икономически и екологични въпроси.

Учебните центрове
ЕИД Лаборатория за мода, ЕИД Дизайн, ЕИД Визуални изкуства и ЕИД Комуникация са всички напълно реални училища от 'Системата на ЕИД', които отговарят на нуждите на реалната работна среда чрез образователни пътеки, насoчени към специфичните нужди на съответните индустрии.

ЕИД Лаборатория за Мода
Един образователен и изследователски проект създаден да покрива всеки сегмент от текстилната индустрия на италианската мода, което гарантира пълно обучение в рамките на 3 специфични дидактични/професионални сфери: Творческа способност и Дизайн, Изображение и Комуникация, Маркетинг и Продукт.

ЕИД Дизайн
ЕИД Дизайн разяснява предимствата на Италианския дизайн чрез обучителен процес, който развива творческата способност, търговските умения, технологическите иновации и познаването на специфичния пазар на 'Произведено в Италия' и така обучава дизайнерите за бъдещето.

biblio-06.jpgЕИД Визуални изкуства
Обучава по комуникация професионалисти в сферите на изображението: графични дизайнери, илюстратори, фотографи и експерти по образна и дигитална медиа. Дизайнери, способни да представят себе си като 'културен рекламатор' и като 'Директор' на комуникационни събития.

ЕИД Комуникация
Роденo от двадесетте години опит на Istituto Superiore di Comunicazione, това училище обучава професионалисти в сферите на Реклама, Маркетинг и Връзки с обществеността. То напълно отговаря на нуждите от интегрирана комуникация чрез обучаване на професионалисти, способни да планират и направляват събития, както и компетентно да навлизат / участват в сферите на режисиране и аудиовизуални продукции.

Европейски институт по Дизайн: избор да изградиш бъдещето си

Оригинален учебен модел , който отговаря на съвременните пазарни търсения на компетентни професионалисти.

Постоянна гъвкавост и осъвременяване на учебния си план, предаван от избрани професионалисти от всяка специфична сфера.

Лична връзка между преподавател и студент.

В състояние да създава силна лична мотивация в студентите, насочвайки ги да инвестират в собствения си успех.

Студенти са наемани в реалната бизнес среда, както по време на обучението, така и след приключване на учебните им курсове.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11