09 / 2007 - 24/09/2022 19:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

56
Искра Георгиева за Англия

(Дата: 2007-12-06) || (Брой: 09 / 2007) || Автор: ДАРБИ j0409099.jpg

Приемането на България за пълноправен член на Европейския Съюз разшири осезаемо перпспективите на българските младежи да участват в различни образователни програми зад граница. Наред с безплатното висше образование в Дания и безлихвените кредити в Англия, платените стажантски програми също са новост за нашата страна. Възможността да учите английски език няколко седмици и след това да практикувате наученото в реална работна среда на 'Острова' в продължение на няколко месеца е шанс за мнозина да добият увереност в чуждоезиковите си знания и професионални умения.
Подробности за така наречените 'сандвич програми' можете да прочетете на този електронен адрес: http://www.eshsa.com/workandtravel.html
А ето какво споделя пред в. 'Взор' Искра Георгиева за личните си впечатления и преживявания в Англия.

Iskra.JPGКазвам се Искра и съм на 22 години. Ако трябва да съм честна, майка ми ме убеди да дойда в Англия и сега съм й безкрайно благодарна, защото това е най-невероятното нещо, което ми се е случвало през живота! И ако още се чудите дали да го направите, не се чудете повече – стягайте багажа и тръгвайте! Няма да съжалявате, вярвайте ми! Аз първо бях уплашена да дойда в чужда страна, толкова далеч от вкъщи и то за толкова дълго време (четири месеца), не знаех дали ще се оправя с езика и дали ще си намеря приятели. Сега четири месеца ми се струват крайно недостатъчни, даже смятам да остана повече. С езика няма проблеми (тук идват хора, които едва могат да съставят БУКВАЛНО едно изречение, а се оправят), а приятели – колкото искаш. Живея в приемно семейство (всъщност при приемна майка) с още седем ученици и сме като едно голямо семейство. Чувствам се като вкъщи, даже е по-весело.Сега работя на рецепцията на един езиков център в Брайтън, но в началото самата аз посещавах учебни занятия по английски език в Regency College и беше страхотно! Там също срещнах много прекрасни хора и беше забавно и приятно, и понякога много ми липсва.
А колкото до град Брайтън, където се намирам – това е един невероятен, не много голям (слава Богу!) град, в който има всичко за всички и никога не е скучно! Искрено се надявам да съм успяла да ви убедя, че стажантските програми, добили популярност като 'сандвич курс', са едно приключение, което ТРЯБВА да се изживее поне веднъж!


 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11