10 / 2009 - 03/06/2023 18:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

231
Да получиш средно образование

(Дата: 2009-12-15) || (Брой: 10 / 2009) || Автор: Дарби
Cambridge Center for Sixth-form Studies /CCSS/ е едно от водещите средни училища за подготовка за кандидатстване в най-реномираните университети в света.

Средното училище се намира във вълнуващия университетски град Кеймбридж, на 50 минути път с влак от Лондон и има много добри транспортни връзки с международните летища в страната. Градът е относително малък и в същото време космополитен и невероятно живописен.

CCSS е разположен южно от историческия център на Кеймбридж, в близост до красивите Ботанически градини. Средното училище разполага с три сгради, намиращи се на няколко минути път една от друга. Те включват освен учебните зали и  лаборатории, добре оборудвани зали за изучаване на чужди езици, изкуство, фотография и информатика.

Общежитието е за максимум 115 души. Освен в него учениците могат да се настанят в добре оборудвани къщи, които се намират в близост до базата на училището. В тях всеки ученик разполага със собствена стая за подготовка и почивка.


Учебните програми за подготовка за кандидатстване, които се предлагат в Cambridge Center for Sixth-form Studies са GCSE (за една или две години), и A-level (за една или две години).

 В GCSE програмата, която е първата степен на средното училище във Великобритания, учениците изучават между пет и девет предмета в зависимост от академичната подготовка и поставените цели. Учебните програми са балансирани и разнообразни. Предметите са в областта на  лингвистиката, математиката, точните науки, технологията, хуманитарните и социалните науки, някои от тях спомагат за развиване на креативността. Важна част от образованието е личностното, социалното и здравното възпитание.

A-level е втората степен на средното училище във Великобритания. В A-level програмата за две години по-голямата част от учениците започват обучението си на възраст между 15 и 17 години. Приемът е през септември, но е възможно да се разглеждат кандидатури и по-късно през годината, ако кандидатът има подходящите академични знания. Обучението протича в малки групи и се допълва с индивидуални уроци по всеки предмет. Това е добра комбинация за подготовката за изпитите в края на годината.

Всяка седмица ученикът се среща с наставника си /tutor/, който го обучава как да кандидатства успешно в университета. Всички наставници са много добре обучени да работят с UCAS - централизираната система за кандидатстване във Великобритания. Те са много добре запознати и със спецификата за кандидатстване и в чуждестранни университети в Европа и Северна Америка. CCSS предлага 36 различни предмета в A-level, от които могат да се подберат доста разнообразни комбинации.

A-level програмата за една година е подходяща за ученици, които са завършили средното си образование в чужбина и имат нужда от A-level диплома, за да кандидатстват в британски университет.

Възпитаниците на CCSS показват високи резултати и повечето от тях продължават образованието си в престижни университети като Oxford, Cambridge, LSE, Imperial College London и много други елитни университети.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11