3/2011 - 22/06/2024 23:08

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

355
Проект „Ти можеш сам!”

(Дата: 2011-03-15) || (Брой: 3/2011) || Автор: ДарбиAmerican International School Salzburg, Austria


Открийте живата вода на познанието


Статия от Златина Неделчева


 Жаждата за познание води учениците в тяхното търсене. Те желаят нещо ново и различно. И го намират! Там, в рая на Моцарт – Залцбург. Омаята на австрийската природа привлича все повече чужденци, като голяма част от тях са тинейджъри. Това, което откриват там им дава неограничени възможности и свобода на мисълта. Международното американско училище в Залцбург вече 22 години изгражда бъдещи лидери. Програмите за обучение превръщат училището в едно предизвикателство, носещо сигурни успехи и реализация.

Учебният процес е насочен изцяло към следгимназиалните години, а именно постъпването в колеж или университет. През този период младите хора получават знания и опит в различни аспекти от живота. Международният статут на Американското училище в Залцбург го прави още по-привлекателен за учениците, поради възможността да общуват със свои връстници от чужди страни. Наличието на представители на различни националности допринася за културното и личностното развитие на всеки ученик.

Да бъдеш отговорен, честен, добър, състрадателен – на това цели да научи младите момчета и момичета Академичния състав на училището. Той се фокусира върху индивидуалността и таланта на всеки един тинейджър от седми до дванадесети клас.

Изборът на програма за обучение е изключително важен и е свързан с личните интереси и идеи за бъдещето на ученика. Двете основни направления в обучението включват занятия в областта на хуманитарните науки и чуждоезиково обучение; икономика и политически науки.

  1. American High School Diploma е предназначена за желаещите да постъпят в колеж, тъй като е сбор от: математика, химия, биология, география, английски, немски език, френски или испански език, американска и европейска история. Тази програма е препоръчителна за кандидатстващите в Северна Америка.
  2. Advanced Placement е подходяща за младежите с интерес към световната политика и стопанство. Тя включва хуманитарни науки като химия, биология и природни науки, но се концентрира върху знания свързани с правителството и политиката на САЩ, европейска история, психология, микро- и макроикономика. Тази програма е създадена за желаещите да учат извън границите на САЩ.

 Трудът и усилията на младежите биват възнаградени с разнообразни екскурзии и други атракции. Този метод внася стимул в работата на учениците. Спортът е неразделна част от учебната програма и осигурява здраве и самодисциплина.

Уникална е възможността да бъдеш обучаван от екип специалисти, обгрижващи всеки възпитаник на Международното американско училище. Вдъхновяващата и съблазнителна е гледката, която се открива от кампуса. Незаменимо е умението да се адаптираш в международни среди. Всичко това е само част от ученическия живот в Международното американско училище в Залцбург.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11