04 / 2007 - 22/06/2024 22:37

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

41
Американското училище в Гърция

(Дата: 2007-04-07) || (Брой: 04 / 2007) || Автор: ДАРБИ

С образователните си програми на английски език, признати от “International Baccaulaureate Organization” (IBO) и “Middle States Association for Colleges and Schools”, Pinewood предлага международни IB програми и “American High School Diploma”.
Училището продължава да се стреми към академично съвършенство чрез високи стандарти в интернационална приятелска среда.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


pienwood 4.jpgPinewood е независима организация с нестопанска цел, работеща по гръцкия закон и регистрирана в щата Делауер. Училището поддържа голямо уважение към гърците и тяхната култура и предлага обучение по езика. Служи и допринася за просперитета на Солун и околностите му като предоставя международно образование на местното и чуждестранно население на района.

Силните страни на програмите на Pinewood
- Предлагат обучение до XII клас по програми, акредитирани по американската образователна система.
- Английският език е основният език на преподаване като по този начин се цели учениците да усъвършенстват знанията си и при завършване на образованието си да владеят още един чужд език.
- Подготвят ученици с международно признати квалификации, което им предоставя достъп до интернационално висше образование.
- Всички ученици се обучават на гръцката култура и език.
pinewood.jpg- Предлагат образование за цялостното развитие на учениците – интелектуално, нравствено, социално и физическо.
- Учениците се стимулират да участват в проучвания, да бъдат креативни, да вземат решения, да са независими и да се гордеят с това, което са постигнали.

Градът
Солун, град с приблизително един милион жители, е жизнен търговски и културен център на Балканите. Основан през 315 г.пр.Хр. от Касандър и наименуван на полусестрата на Александър Велики, Солун е единственият град в континентална Гърция, който е бил постоянно населен още от древни времена. Въпреки че някои исторически паметници датират от късния римски период като например Арката на Галерий и Ротондата, византийските останки са основната му гордост. Те включват църквите “Св.София”, “Св.Димитър” и “Св. Николай”, както и останките от Акропола и Стария град. Сред най-важните музеи в града са Бялата кула, която показва изображения от различни периоди от историята на Солун, Археологическия музей, който е събрал внушителни разкрития от района, и новия Музей на византийската култура. Солун също е място на най-голямата университетска система в цяла Гърция и се гордее с младото си население. Във всички части на града има чудесни ресторанти и други места за хранене, предлагащи морска храна и редица местни специалитети.

pinewood 1.jpgКратка история в Pinewood
Pinewood School е основано от “Pinewood School Association” като Американско училище за средно образование до VIII клас през 1950 година. През първите три години от създаването си, училището се е намирало в кампуса на “Anatolia College”, след което през 1953 г. се премества в “American Farm School”. През 1962 г. се основава «Thessaloniki International High School”, обучаващо ученици от IX до XII клас и през следващите две години в кампуса на Anatolia College построяват сграда, достатъчно голяма, за да приюти учениците от I до XII клас и от тогава училището се намира там. През 1973 год. Pinewood получава разрешение от гръцкото правителство да приема ученици от други страни. През есента на 1996 г. се добавя подготвителна година за детската градина за три или четири-годишни деца.
Днес в училището се обучават около 210 момчета и момичета от 35страни. Преподавателите, които са около 30 , включително и тези, които са 24 часа на разположение, са от различни националности като най-многобройни са американците, англичаните и гърците. Наскоро Pinewood е закупило земя в Тагарадес, Терми и планира да построи там нов, независим кампус.

Образователната философия на училището
1. Образованието е пътят към цялостното развитие на всеки – интелектуално, морално, социално, физически.
2. Училището стимулира учениците да участват в отворени дискусии, да бъдат креативни и да вземат решения, да мислят критически и да са независими.
3. Образованието е едно партньорство между преподавателите, учениците и техните родители.
4. Учениците трябва да се гордеят със собствените си постижения.
5. Обучението включва споделяне на опита и конструктивен дебат.
6. По-вероятно е учениците да постигнат целите си в една среда основана на дисциплината.
7. Училището постоянно усъвършенства програмите си.
8. Учебната програма заимства най-добрите елементи от различните образователни системи както по отношение на стила, така и на съдържание като преподаването е на английски език.
9. Училището цели да предоставя висококачествени програми.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11