04 / 2007 - 23/07/2024 06:13

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

44
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЯ В ДАНИЯ – ВИСОКИ АКАДЕМИЧНИ СТАНДАРТИ

(Дата: 2007-04-07) || (Брой: 04 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Висшето образование в Дания има дълги академични традиции и комбинира отличните постижения с динамичен и модерен подход в научно–изследователската работа, а така също и в преподавателските методи и активната студентската среда.
Високите академични стандарти, активната студентска среда, интердисциплинарното следване и дейностите ,основани върху проекти са някои от характеристиките на висшето образованието в Дания. 


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


denmark 1-page7.jpgАкадемични програми. Английски-без проблем!
Датските университети, колежи или други институции за висше образование приветстват международни учители и студенти-независимо дали те са студенти по разменни програми или в отделните степени.
Изборът на програми е голям -може да се избира сред повечето от 1 000 индивидуални курса или сред 130 академични програми, които се преподават на английски. Някой институции организират интензивни летни програми.
Понеже повечето датчани говорят английски, е лесно да се живее в Дания дори и да не сте учили датски език. Приблизително около 80% от населението на страната говори английски и е голям процентът на онези, които говорят френски, немски или испански език.При пазаруване, при използване на обществения транспорт или при посещения на държавни институции, навсякъде се използва английският език. Освен това чуждите филми са в техните оригинални версии и имат датски субтитри - и в киното и в телевизията.

denmark 2-page 7.jpgВъзможности за международни студенти
Един международен студент би могъл да открие множество персонални академични или професионални предизвикателства в следните възможности:
Програми за степен бакалавър или магистър;
Обменна студентска програма или обикновена студентска програма;
Специална формирана програма-индивидуална;
Лятна университетска програма.
Богатата селекция от курсове и програми, преподавани на английски език, улесняват кандидата да открие подходящата за него възможност на всички нива. Всички програми предлагат образование с високо качество и според предпочитанията за кандидатстване, трябва да се съобразят академичните изисквания и езиковите изисквания.

Високото качество в образованието
Качеството на висшето образование се осигурява по различни пътища. То се регулира и финансира от държавата и всички образователни институции следят и оценяват продукта висше образование, който се развива. Всички институции имат строго регламентирана автономност, но понякога се налага да следват националните разпоредби за учителските квалификации, степени и титли, както и външна оценка на техните академичните програми.

denmark 3-page 7.jpgАкадемични програми с преподаване на английски език
Датските университети за висше образование, както и други образователни институции за висше образование в страната предлагат широк избор от академични програми и индивидуални курсове, изцяло с преподаване на английски език.
Информация за широката гама програми и индивидуални курсове, преподавани на английски език за всички датски университети или други институции за висше образование са на разположение в съответните интернет сайтовете.

Кандидатстване и такси за обучение
Международните студенти, които желаят да следват в Дания, би трябвало да знаят че изискванията за кандидатстване зависят от учебното заведение, нивото на обучение, и че процедурите по кандидатстване, както и крайните срокове съответно се променят.
Обучението е безплатно за студенти от страните в Европейския съюз, както и за студенти, участници по обменните програми.
От 2006 година всички останали студенти следва да заплащат съответните такси за обучение.

Датските институции за висше образовани
Съществуват три вида институции, всяка една с конкретно определен профил и качество. Подобна организация предоставя голям избор за следване в Дания. Отделните видове институции се кооперират в различни академични области и кредитират прехвърлянето на студенти по между си. Независимо дали интересите на студента са ориентирани в научно изследователската работа или са повече насочени в професионална или приложна област, съществуват много възможности.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11