9 / 2010 - 23/07/2024 05:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

318
За да сте добре информирани…

(Дата: 2010-11-15) || (Брой: 9 / 2010) || Автор: Дарби


Великобритания

Средно образование
Учениците от елитни училища си осигуряват всяко десето място в Оксфорд

Едно на десет места в Оксфорд се взима от ученик от елитно училище. Миналата година Westminster School е изпратило 47 свои възпитаници, St Paul's School в Лондон – 40, а Eton College, чийто възпитаник е и премиерът Дейвид Камерън, - 37.

прочети повече >>


Най-добрите училища в Англия увеличават приема

Британският министър на образованието предвижда да освободи началните и средни училища от поставения им лимит, относно бройката деца, които могат да приемат. Така повече ученици ще бъдат записвани в най-добрите учебни заведения.

прочети повече>>

Висше образование
Запазват бюджета за науките и инженерните дисциплини

Британските министри ще опитат да предпазят от съкращения размера на субсидиите за научните, инженерни, технологични дисциплини и математиката. Всички други предмети ще се финансират от вноски на завършилите, според новия план на правителството.

прочети повече >>

Университетите в Шотландия остават безплатни

Предложенията за увеличаване на таксите за университетите касаят единствено английските учебни заведения. Промените няма да засегнат студентите от ЕС, които учат или планират да учат в Шотландия, тъй като те не плащат никакви такси за образование. 

прочети повече >>


Спонсорство
Бизнесът на помощ на английските университети
Фармацевтичната компания „GlaxoSmithKline” поема финансирането на модул от химичните специалности в University of Nottingham, а веригата хранителни магазини „Tesco” спонсорира основополагащ курс по продажба на дребно в Manchester Metropolitan University и University of the Arts London.

прочети повече >>

Веригата “Morrisons” финансира бакалавърските на 20 души годишно
Веригата супермаркети “Morrisons” в Англия ще плаща бакалавърската степен по „Бизнес и мениджмънт” в Bradford University на 20 кандидат-студенти всяка година. Щастливците ще разпределят времето си между учене и работа в заводите на “Morrisons”, като за труда си получават £15 000 годишно.

прочети повече >>

Лондонският „Harrods” спонсорира степени по продажби

Наскоро най-луксозният и скъп универсален магазин в Лондон - Harrods, обяви, че ще субсидира 2-годишни степени по продажби в Anglia Ruskin University.

прочети повече >>

Дейвид Камерън спонсорира Оксфорд
Премиерът на Великобритания, Дейвид Камерън, е един от дарилите средства на Oxford University, събрал общо £1 млрд. от спонсори. Магнат от Хонконг е превел £10 млн. за построяването на нова сграда, посветена на „Учения за Китай”.

прочети повече >>


Любопитно


От Оксфорд разкриват примерни въпроси от интервюто за прием
На интервю за Оксфорд може да ви питат дали ако някой рискува живота си в екстремен спорт е герой или глупак; или да ви дадат кактус, който трябва да опишете; или да ви питат какъв музикален инструмент бихте изобретили. Това са някои от примерните въпроси, пуснати от университета, за да разбули мистерията около приема .

прочети повече >>

От догодина University College London (UCL) с кампус в Катар


Няколко британски университета отварят кампуси в чужбина догодина. Така например, University College London ще има кампус в Доха, Катар, а University of Strathclyde – близо до Делхи, Индия.
 
прочети повече >>

На Острова прокарват план за по-висок прием на бедни студенти

По силата на нови планове за висшето образование в Англия, университетите ще бъдат задължени да изпълняват квота за студенти от по-бедни семейства, ако не искат да им бъде орязано финансирането.

прочети повече
>>

Ще класират специалности по процент на заетост и заплати на завършилите?

Специалностите в британските университети ще бъдат класирани според процента на заетост на завършилите и заплатата, която получават, предвижда кабинетът. Така кандидат-студентите и родителите им ще могат по-лесно да отсяват стойностните курсове.

прочети повече >>

Германия

Интересно

Немското бюро за обмен субсидира над 100 програми за чужденци

Немското бюро за академичен обмен предлага над 100 програми за подпомагане на международни студенти и учени. Бюрото предоставя средства за стажове, краткосрочни и дългосрочни курсове и пътувания с изследователска цел.

прочети повече >>

Партиите в Германия отпускат стипендии за международни студенти
Политическите партии в Германия отпускат не само големи стипендии за международни студенти, но им осигуряват и специално обучение и програми, за да ги подготвят за бързо издигане в избраната от тях кариера.

прочети повече >>

Фондация „Конрад Аденауер” отпуска пари за BA, MA и Ph.D.

Фондацията „Конрад Аденауер” в Германия, която е тясно свързана с управляващата партия на Християнския демократичен съюз, финансира международни студенти, които правят бакалавърска, магистърска или докторска степен в страната.

прочети повече >>

От 80 до 100 стипендии годишно отпуска фондацията „Хайнрих Боел”

Фондацията „Хайнрих Боел”, асоциирана със Зелената партия в Германия, дава от 80 до 100 стипендии годишно, за които могат да се борят международни студенти, започнали бакалавърска програма или приети за докторантура в университет в страната.

прочети повече >>

l
 
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11