9 / 2010 - 24/04/2024 22:02

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

322
Първи емоции и ново активно начало на учебната година в Дарби колидж

(Дата: 2010-11-16) || (Брой: 9 / 2010) || Автор: Дарби Стартира новата 2010/2011 учебна година в „Дарби колидж“. За четвърта поредна година българските ученици поемат по дългия път на изтощителна подготовка за изпитите А Lavel – златният стандарт за прием в университетите в Западна Европа.

Учебната година започна с опознавателни игри между учители и ученици, в които те – разполагайки само с лист хартия с въпроси в ръка – трябваше да намерят хора със сходни интереси за ограничено време и да сформират отбори. Така обособените екипи трябваше да работят заедно, за да създадат перфектния член на отбора, чийто характер и способности представляват съвкупност от силните страни на членовете на екипа. Тези интересни нови образи бяха „добри по математика“, „с певчески заложби“ и, разбира се, мотивирани за високи резултати на изпитите. Най-оригиналните предложения дойдоха от учителите Миряна Ташкова и Деян Станков, както и от учениците Лилия Евтимова и Тодор Косев. Учители и ученици видяха, че могат да работят заедно, акцентирайки върху силните си страни, с които да допринесат за общия успех на големия отбор „Дарби колидж“.

Както всяка година едно от първите неща, които ангажираха вниманието на учениците  бяха първите срещи с техния „personal tutor” - учител, към който могат да се обърнат пряко със запитвания от различно естество за случващото се в колежа. Всеки personal tutor поддържа тесен контакт със своя ученик и е добре информиран за актуалното му академично състояние, както и за начина, по който се чувства в колежа като цяло.


Още в началото на новата учебна година учениците се срещнаха и с консултанта за висше образование Людмила Кусарова, която разясни на възпитаниците на Дарби колидж от AS процеса по кандидатстване в чужбина, а на курсистите втора година припомни какво им предстои оттук-нататък.


Духовете на учениците все още се вълнуват и от  състоялото се официалното откриване на учебната година на „Дарби колидж“ в църквата „Св. Параскева“. Присъстваха официални гости от посолството на Италия, Министерството на образованието и Висшето училище по застраховане и финанси. Осветена беше новата сграда на колежа. Родителите на учениците имаха възможност да разгледат лабораториите по химия и биология, оборудвани по изискванията на и получили лиценз от Cambridge International Examination Board. Новата сграда на колежа е луксозно обзаведена и създава приятна и спокойна атмосфера, в която децата да се подготвят за изпитите A Lavel.


Вече сме в разгара на учебния процес, но не е забравен и спортът. На 9 октомври в спортната зала на Техническия университет, София, Стефани Ковачева показа завидни умения в тениса на маса и хвърли ръкавицата към останалите колежани от Дарби, както и техните връстници от училище „Евростандарт“,които от тази учебна година са част от голямото семейство на Дарби. На 13 октомври /сряда/ ученици и учители имаха възможност да приложат аналитичните си способности, сръчност и съобразителност в игра на бадминтон в спортна зала „София“. Най-добре със задачата се справиха Виктория Борисова и Лилия Евтимова.

Предстоят нови интересни инициативи. Подробности за тях очаквайте скоро.
 
За всички желаещи да се възползват от модулно обучение в Дарби Колидж напомняме, че Модулното  обучение по един или повече предмети от програмите на IGCSE и A LEVEL гарантира по-голяма конкурентоспособност при кандидатстването в най-добрите университети в света.
 A Level обучение по химия, физика и биология за всички, които искат да следват медицина във Великобритания;
  • Cambridge Pre-U: нова учебна програма на Cambridge International Examination Board; възможност за модулно обучение по един или повече предмети; полагане на изпити във Великобритания.
      В колежа учениците могат да се подготвят и за изпитите:
  • TSA (Thinking Skills Assessment) – приемен изпит за икономически специалности, природни науки, инженерство, политически науки, психология, социология, философия и др. в University of Oxford, University of Cambridge и University College London;
  • ELAT (English Literature Admissions Test) – приемен изпит за английска литература в University of Oxford;
  • BMAT (Biomedical Admissions Test) – приемен изпит за медицинските  специалности и за биология в University of Oxford, University of Cambridge, Imperial College London, Кралския колеж по ветеринарна медицина и University College London;
  • STEP (Sixth Term Examination Paper) – приемен изпит за математическите специалности в University of Oxford и University of Cambridge;
  • HAT (History Aptitude Test) – приемен изпит за история и за историческите специалности в  University of Oxford;
  • LSE Entrance Examination – приемен изпит за London School of Economics;
  • LNAT (National Admission Test for Law) – национален приемен изпит за специалността „право“ в десетте най-добри университета на Великобритания;
  • UKCAT (Clinical Aptitude Test) – национален приемен изпит за медицина във Великобритания.
Като оторизиран Cambridge Assessment Centre за България Darbi College провежда следните изпити: TSA, ELAT, BMAT, STEP и HAT.
За повече информация и за уточняване на възможностите да посетите „Отворените врати” на Колежа:
адрес: ул. „Г.С.Раковски“ №58 (сградата е разположена от страната на главния вход на църквата „Св. Параскева“ откъм ул. „Георги Бенковски“)
тел.: 0878 670 483; 0879 880 782 или e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com
 
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11