4/2011 - 09/12/2021 16:26

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

367
За да сте добре информирани…

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: Дарби


Висше образование!

Важно, интересно, любопитно!!!


Английските университети се изправят пред големи бюджетни съкращения Университетите в Англия ще трябва да свият значително бюджета си, след като министърът на икономиката лорд Питър Менделсън оряза милиони от средствата за образование. В резултат на решението му се очаква някои департаменти да затворят.

Научуте повече тук >>

С повишаването на таксите за висше образование във Великобритания се очакваше то да стане лукс за по-бедните младежи, които трябва да теглят кредити, за да могат изобщо да мислят за учене. Представители на службата за равен достъп до образование (OFFA) обявиха пред журналистите от „Гардиън”, че вече предприемат контрамерки за овладяване на горепосочената тенденция.

Научуте повече тук >>


Според проучване на британския в. "Гардиън" повече от 80 ръководители в университети в Англия получават доходи, по-високи от тези на министър-председателя Гордън Браун. За близо 10 години парите, които получават университетските преподаватели, са се увеличили с 45%.

Научуте повече тук >>


Втора държава започна да дава студентски кредити за българи. След Англия Холандия също развърза кесията за младежи от други страни, които учат в бакалавърска степен там

Научуте повече тук >>

Европа насърчава свободното движение на хора от свободните и регламентираните професии (като например инженери, архитекти, счетоводители и лекари). Въпреки това в много случаи все още има твърде много препятствия - на практика има големи разлики в дипломите, квалификацията, обучението, професионалния опит в различните държави. Как да се подобри процеса на признаване на професионалната квалификация?

Научуте повече тук >>


Австралийските университети ще претърпят огромни финансови загуби Броят на индийските студенти в австралийските университети е намалял почти наполовина, според данни на правителството на страната. Причината са многобройните атаки над индийски студенти в Мелбърн и Сидни през последната година.

Научуте повече тук >>

Образованието в Австралия традиционно се отличава, както с доброто си ниво на внедряване на нови технологии, така и със свежия си, често пъти нестандартен подход към учебния материал и живота.

Научуте повече тук >>

Правителството гласува 6 млн. за студентски стипендии 6 млн. лв. за студентски стипендии отпусна правителството. Решението е мотивирано с увеличения прием на студенти през настоящата учебна година, както и на увеличения дял на ...

Научуте повече тук >>

Дистанционното обучение все още е далечна перспектива. Въпреки десетките думи, изприказвани за ученето през целия живот и прочие стратегически цели на ЕС, отворените форми на образование у нас все още минават за безсмислена украса на академичната програма. Макар да съществува в закона от над 10 години, дистанционното обучение все още се предлага от твърде малко университети.

Научуте повече тук >>

Средно образование!

Важно, интересно, любопитно!!!


IELTS е най-популярният тест по английски език в света
Сертификатът IELTS за поредна година бе обявен за най-популярния езиков тест по английски в световен мащаб от представителите на Британския съвет.

Научуте повече тук >>

Образованието в САЩ пък ще се лиши от един свой доста „екзотичен символ” – стана ясно, че се закрива началното училище в град Айсбъри Парк, щата Ню Джърси, носещо името на настоящия американски президент Барак Обама. Това тежко решение е било взето, по повод на все по-малкия брой новопостъпващи ученици и лошия успех на децата.

Научуте повече тук >>

Тези дни беше взето важно решение относно образованието в Австрия. Конституционният съд на тази страна постанови, че няма пречки в класните стаи и детските градини да има разпятия, както и за това децата в тези образователни учреждения да отбелязват религиозни празници.

Научуте повече тук >>

Пред агенция "Фокус"  Посланникът на България във Великобритания Л. Кючуков съобщи, че броят на децата, които се записват в "частни елитни училища във Великобритания", расте лавинообразно.


Научуте повече тук >>


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11