4/2011 - 23/07/2024 05:58

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

363
ISIS Language Center в Оксфорд

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: ДарбиЛетните езикови ваканции в чужбина са невероятна възможност за всеки да съчетае пътуването си през лятото с нещо наистина полезно като ученето на чужд език. Този вид пътувания дават възможност на курсистите да преодолеят езиковата бариера, да проговорят свободно на съответния език, да усетят атмосферата и културата на страната и не на последно място да се почувстват по-самостоятелни с всички отговорности и задължения, които произтичат от това.

Летните езикови ваканции са предвидени за деца на възраст между 8 и 18 години. Обикновено по-предпочитани от родители и ученици са груповите програми, тъй като дават възможност на децата по-лесно да преодолеят стреса от новата страна, а родителите са по-спокойни, тъй като групата се придружава от групов лидер.
Тази година  предложенията на консултантска къща „Дарби” за групови езикови ваканции са повече от атрактивни: Англия, Шотландия, Ирландия, Малта и САЩ. Едно от тях обаче веднага прави впечатление – ISIS Language Center в Оксфорд. 


 


Градът едва ли би могъл да бъде описан само с няколко думи. Той е известен като седалище на Оксфордския университет - един от най-старите и реномирани университети в света. Създаден през далечната 1167 г., вече цели осем века университетът ревниво пази атмосферата и традициите си. Тук са учили и преподавали незабравими личности, допринесли за световната култура, политика, философия и литература. Сред тях са Тони Блеър и Маргарет Тачър, 47 носители на Нобелови награди, писатели като Луис Карол, Оскар Уайлд, Пьрси Б. Шели, Дж.Р.Толкин, Греьм Грийн, както и актьорите Хю Грант и Роуън Аткинсън.

Езиковият център ISIS е един от водещите във Великобритания в организирането на ваканционни програми за млади хора от цял свят. Той провежда лятната си програма в Harcourt Hill, част от Brookes University, един от най-добрите университети в Оксфорд. Разположен е в прекрасен кампус на един от хълмовете, от който се разкрива пленителна гледка към центъра на града. Множество сгради сред хубав парк, спортен център, плувен басейн, тенис корт, игрални зали, интернет зала, център за самоподготовка, голф игрище – всичко това е на разположение на участниците в програмата.

Обучението обикновено се провежда сутрин като през първия учебен ден всички курсисти полагат тест за определяне на нивото и се разпределят в групи според него. Настаняването е осигурено в двуетажни  къщи за момичета и момчета в единични или двойни стаи с умивалник и общи бани и тоалетни. Изхранването е на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря), а програмата за свободното време е изключително богата и интересна: спорт, игри, викторини, забавни вечери, карнавали, конкурси, дискотеки и пр. Тя включва и 3 целодневни екскурзии до дестинации като Лондон, Стратфорд, Бат или други, 1 полудневна екскурзия, както и 2 посещения на самия Оксфорд.

До 15 април можете да се възползвате от специалната отстъпка на „Дарби” от 50 английски лири.
Успяхме ли да събудим любопитството ви?

Ако се нуждаете от повече информация, можете да я получите на  тел.:
02 988 03 40, 988 10 82, e-mail: bitravel@einet.bg или на www.darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11