03 / 2007 - 13/08/2020 01:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

53
Практическия опит – врата към професионализма

(Дата: 2007-03-08) || (Брой: 03 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Без да претендираме за изчерпателност и без да се впускаме в детайлно описание ще се опитаме да ви дадем обща представа за различните програми и дестинации, като при желание можете да получите подробности за процедурите за кандидатстване и провеждане на телефоните на Консултантска къща за образование в чужбина “Дарби” – 02/988 0340 и 02/988 1082.

Младите хора по цял свят пътуват все по-често и мобилността се простира върху най-разнообразни области и дейности – екскурзии, езикови курсове зад граница, обучение в чужд университет или средно училище, участие в различни програми за международен обмен и много, много други.
В последните години голяма популярност придоби и участието в различни работни програми целящи да изградят у младите хора практически умения и опит придобити в реална работна среда. Тези програми са известни под различни наименования:
“студентски бригади”, “интерншип”, “сандвич програми”, “работни стажове”, а същността им също варира в зависимост от това дали са включени и теоретични занятия, езикови курсове, посещения на различни институции водещи в своя бранш. Съществува и разграничение в зависимост от това дали се полага доброволен труд или за отработените часове се получава заплата.
Пълноправното членство на България в Европейския съюз увеличава шансовете на българските младежи да се възползват от всички тези възможности.

“Сандвич” програма във Великобритания
Потенциалните кандидати трябва да са на възраст между 18 и 35 години и да владеят английски език поне на средно ниво. Програмата се състои от три етапа: езиков курс, работна практика и завършителен етап с полагане на изпит ( Cambridge Work Experience Examination). Сандвич програмата не е платена и участниците не получават заплата за положения труд, освен ако не работят в хотели, където стажа е платен. Във всички случаи от кандидатите се очаква да работят по 35 часа на седмица.

Платена работна практика в Испания
Тази програма е специално разработена за младежи граждани на страните от Европейския съюз и им дава възможност да работят в хотели и ресторанти разположени в цяла Испания, но най-вече в крайбрежните райони. Кандидатите трябва да са над 18 години и да владеят испански език поне на средно ниво, за да могат да комуникират с клиентите. С предимство се ползват кандидати, които имат предишен опит в туристическата и развлекателната индустрия и владеят и немски или английски език. Програмата се предлага целогодишно и минималната продължителност на престоя е четири месеца, а за лятото може два или три месеца. Работната практика е платена.

Интерншип във Франция
Тази програма е ориентирана към млади хора желаещи да придобият професионален опит по специалността, която са завършили или още изучават. Необходимо е кандидатите да са над 18 години и да владеят френски език поне на средно ниво. Програмата се предлага през цялата година и минималната продължителност е един месец. Работните позиции, които се предлагат са в следните области: маркетинг и продажби, компютри и мулти-медиа, туризъм и анимация. Работната програма е 35-40 часа седмично.

Работен стаж по хотелски мениджмънт в южна Франция и на Карибите
Програмата включва една седмица езикова подготовка по френски език последвана от три или шест месечна работна практика в развлекателната индустрия и туризма. Потенциалните кандидати трябва да са на възраст между 18 и 30 години, да владеят френски език на поне средно ниво. С предимство се ползват кандидатите притежаващи професионални умения и предишен опит в областта на туризма.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11