03 / 2007 - 24/04/2024 22:04

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

49
St. Andrew’s College

(Дата: 2007-03-07) || (Брой: 03 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Един от ключовите фактори за независимо образование е свободният избор, направен от родители или техните деца, да станат част от някоя образователна институция. St. Andrew’s College предполага, че учениците и семействата им са се спрели на този избор, отчасти поне заради ценностите, които училището защитава – да дава качествено образование. Обучението на ученици в целенасочено, организирано и загрижено общество е главната цел на училището.


St andrews.gifСъздадено през 1899 година, St. Andrew’s College е независимо училище за момчета с висока репутация както в Канада, така и по света. В него се обучават ученици от шести клас докато влязат в университет. Учебната програма насърчава момчетата да разширяват академичните си знания, да развиват спортните и лидерски умения, както и усета си към изкуството.
Разположено на север от Торонто, в град Аврора, “St. Andrew’s College” се простира на 110 акра, сред красива природа и много игрища.
На учениците се предлагат най-добрите преподаватели, най-съвременните условия и най-предизвикателната учебна програма. Училището има впечатляващ рекорд от академични постижения и се стреми да е уверено, че всеки ученик е подготвен отлично за предстоящото в живота.

Докато се търсят ученици със стабилни академични знания, училището приема също и момчета, които ще обогатяват живота на общността с участието си в различни спортни, лидерски прояви или мероприятия, посветени на изкуството. Момчетата, които живеят на общежитие към училището и тези, които не ползват общежитието, са равни по брой.
Като най-голямото бординг училище в Канада, St. Andrew’s College предлага обширна програма за учениците си.
Standrews_607.gifНай-голямата сила и богатство на училището са хората, които работят в него. Срещите им с учениците, посещенията на часовете, прекарване на вечерта с възпитаниците в кампуса, тренировките с отбора, посещенията на концерт или театър, разговорите с преподавател или треньор – всичко това изгражда неповторимия училищния дух и колко много допринасят за този дух хората, свързали живота си с училището.

St. Andrew’s College е средно училище, чиито курсове подготвят учениците за бакалавърските програми в Северна Америка и по света. В края на всеки учебен срок, преподавателите преглеждат академичните постижения на всеки ученик. Като резултат, той може да бъде подложен на академичен изпитателен срок, което е чисто предупреждение, че не отговаря на академичните изисквания. Този изпитателен срок е с продължителност една календарна година, започвайки от датата, в която ученикът е нарушил правилата. Ако след изтичането на срока няма промяна в поведението му, ученикът може да бъде изключен от училището и да не му се позволи да продължи образованието си в училището през следващата година.

Towers_616.gifПреподавателите са посветени на идеята да помагат допълнително на момчетата в овладяване на учебната програма. В Upper School, допълнителни часове се провеждат в т.нар. “отворена класна стая” в понеделник и четвъртък и преди часовете в сряда и петък. Учениците също могат да помолят за помощ извън уречените часове като съгласуват това с преподавателя си.

Колкото е важна академичната програма, от същото значение е и моралното развитие на възпитаниците. Всеки ден има определена програма, която обучава учениците извън рамките на учебните часове. Тя включва както редица дейности, практикувани в свободното време, така и дейности, развиващи и разширяващи етническите, моралните и социалните им умения, възпитаващи момчетата на уважение, отговорност, сътрудничество, интегрираност, съпричастност, разбирателство, принадлежност, загриженост.
Училището се стреми да подготви момчетата как да се справят с различни конфликти като ги насърчава да си сътрудничат с другите, създавайки за създаването на положителна атмосфера в училището. Развиват се уменията им за взимане на решения, за управление на времето, обучават се как да бъдат успешни лидери и съвестни граждани, които са лоялни не само към училището си, но и разсъждават глобално в по-голямото общество извън него.

Reception_608.gifСъществена част от образованието в училището е социалната програма. Тя се провежда през деня, след часовете и включва дейности като изкуства и спорт. Продължителността на програмата варира всеки ден, като училището помества графика й на интернет сайта си редовно.

Програма по изкуство
Всеки четвъртък учениците от Middle School се включват в програмата по изкуство. Те имат възможност да получат знания за различни сфери на изкуството, които не са им познати или представляват интерес за тях. Момчетата могат да избират между следните програми: “Водене на спор”, “Драма”, “Музикално изкуство”, “Визуално изкуство”.

Спортна програма
По време на трите семестъра (есенен, зимен и пролетен), учениците се задължават да посещават спортни занятия. Те се провеждат в понеделник, сряда, петък и понякога в събота. Отборите на училището често имат тренировки в събота.


Focus-BBQ_633.gifmediaart_614.gif

BBQ_641.jpgSt Andrews.jpg

st andrews 4.jpgst andrews 1.jpg
St andrews 2.jpgst andrews 3.jpg
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11