03 / 2007 - 24/04/2024 22:49

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

47
ISTITUTO MARANGONI – космополитно общество, посветено на модата и дизайна

(Дата: 2007-03-07) || (Брой: 03 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Всяка година над две хиляди студента от цял свят се срещат в Istituto Marangoni, за да споделят обща мечта: креативност
Именно това е едно от водещите училища Европа за мода и дизайн, където млади, талантливи хора намират знанията, необходими им да станат професионалисти в сферата, която са си избрали.

marangoni.jpgIstituto Marangoni може да помогне на всеки да сбъдне мечтата си, независимо дали е неквалифициран или е професионалист. Предлагат се най-разнообразни курсове по дизайн, креативност, управление.
Istituto Marangoni има две нива на обучение.
Istituto Marangoni. Ако младите хора желаят да получат завършено обучение и нямат предишен опит, могат да изберат някои от основните или едногодишни програми, които предлага института. Тези програми също им дават възможности да посещават целия курс или част от него в Милано, Париж или Лондон.
Marangoni Master.
Тези специализирани магистърски програми са създадени за студенти , които вече имат основни познания или опит в интересуващата ги сфера. Това са девет месеца обучение по строга програма, уникална възможност за обучение и последвала професионална реализация в световните столици на креативността, стила и лукса.
От 1935 година Istituto Marangoni играе важна роля в еволюцията на креативната индустрия. В продължение на 70 години институтът се е посвещавал на модата и дизайна и е постигал много успехи в това направление. В него са се обучавали три поколения професионалисти, общо над 30 хиляди души. Именно тези хора са истинското наследство и връзката с тях превръща креативната индустрия в техен дом.
Istituto Marangoni има кампуси в Милано, Париж и Лондон - световните модни столици.
Единствено Istituto Marangoni предлага възможността за обучение в такава креативна среда. Студентите могат да избират между Милано, Париж, Лондон, а дори може да се обучава и в трите. Предлагат се тези градове, защото самият живот в тях е обучение. Това са центровете, marangoni 1.jpgкъдето работят великите дизайнери, където се диктува модата, където можете да срещнете подходящите хора и да получите добро предложение за професионална реализация. Със своите студенти от 71 държави, Istituto Marangoni е космополитен, точно както заобикалящата го среда.
Дизайнери, продуктови мениджъри, маркетолози, консултанти, фотографи, купувачи, модни редактори - това са преподавателите, хора от първа ръка, които знаят в детайли какво представлява креативната индустрия. Защо? Защото те идват в института направо от студията, от консултантските и продуцентските къщи и издателства.
Експерти в сферата и с голям опит, те разделят работната си седмица между учебните занятия и офиса. Някои от тях преподават през цялата година, други само по време на семинари. Но всички те споделят опита си и напътстват младите таланти.
За да разширява сферата на изучаване на всяка програма, институтът организира посещения, срещи и изложения по време на специфични креативни събития.
Когато студентите бъдат приети в Istituto Marangoni, те се приобщават към едно космополитно общество, посветено на модата. Всеки носи със себе си своите интереси и чувство за стил, и се обучава по един от двата официални езика на института. Студентите често биват допускани безплатно до различни изложения, модни шоута и партита. Именно тази уникална смесица превръща Marangoni в един от водещите училища по дизайн в Европа.
Istituto Marangoni не само обучава младите хора на дизайн и мода, но също така им предлага и възможността да разширяват знанията си относно различни култури, което всъщност се оказва много ползотворно днес, защото днешните студенти са утрешните колеги в бранша.
Институтът оказва съдействие за оптимално развиване на уменията и преследването на успешна кариера. От правенето на изследвания до намирането на работа, младите хора ще имат всички необходимо, за да започнат уверено творческия си път.

marangoni 2.jpgОсновни програми
Насочени са към студенти, които искат да се докажат в модния бизнес, но им липсва специфичния опит. Тези програми развиват уменията, предлагат завършено обучение по основните сфери:
Моден дизайн;
Моден бизнес;
Вътрешен дизайн;
Моден стайлинг;
Продуктов дизайн;
Графичен дизайн.

Едногодишни програми
Тези курсове са създадени именно за младите хора, чието време е ограничено. Посветени са на хора, които нямат базисни познания, на които предлагат обучение обвързано с практика.
Едногодишните програми могат да бъдат на италиански, френски или английски в Милано, Париж или Лондон. В тях се изучават:
Моден дизайн;
Вътрешен дизайн;
Pattern making & production;


Допълнителна информация за условията за кандидатстване по описаните специалности можете да получите в личен разговор с консултантите на Darbi-ESHSA подготвили тази страница на телефон 02/988 0340 или e-mail: eshsa@eient.bg.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11