1/2014 - 19/05/2024 01:50

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

615
ДИГИТАЛНО ОБУЧЕНИЕ – ЗАЩО УЧЕНИЦИТЕ ИСКАТ ТОВА?

(Дата: 2014-01-16) || (Брой: 1/2014) || Автор: Дарби


Образователният парк в Частното професионално бизнес училище ЕВРОСТАНДАРТ изпрати  скучните уроци в миналото

Да покажеш решения тест на дигиталната дъска секунди след като всички ученици са го предали за проверка. Това е невъзможно при стандартните методи на преподаване. В дигиталната класна стая това е не само възможно, но и част от най-модерните начини на преподаване. 

Изграденият отскоро Образователен парк на  ЧПБУ „Евростандарт” е предизвикателство най-вече за преподавателите, които от една страна отговорят на все по-технологично развитите си възпитаници и от друга – правят процеса на преподаване по-достъпен.
    Скучните уроци са минало. Всеки ученик разполага с компютър, свързан с този на преподавателя. Това е мечта за всеки ученик, свикнал с компютрите и таблетите. „Когато модерният начин на общуване навлезе в училище, то става не само по-интересно”, казват преподавателите от „Евростандарт” – това е начин да се доближиш технологично до възможностите на децата и да заговориш на техния език”. 

За да създадат Образователния парк от „Евростандарт” са ползвали възможностите на европрограмите. Кандидатствали по  Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. Класната стая на бъдещето е изградена по проекта „Работодатели от рекламния и полиграфския бизнес – сътрудници в обучението по специалностите „Компютърна графика” и „Графичен дизайн”.
Вече няма съмнение, че учебната работилница в "Евростандарт" прави практическото обучение по професиите "Компютърен график" и "Графичен дизайнер" много по-съвременно.  По програмата са закупени компютрите, софтуера и интерактивния модул. Възможностите за усвояване на материала са се умножили – вече се  работи с растерни и векторни графики и анимации; преподава се съвременно уеб програмиране и уеб анимация; оформление на уеб банери, печатни реклами и брошури.
Програмата за обучение е изготвена от преподаватели от Нов Български университет, съвместно с работодателя-партньор „Алианс принт”. През Образователния парк за 100 учебни часа ще преминат  120 ученика от ЧПБУ „Евростандарт” и от Националната гимназия по полиграфия и фотография.

Образователният парк ползват всички ученици на „Евростандарт” и по останалите учебни предмети.

Как дигиталното обучение променя  работата на учителите?  Взор попита за това преподавателката по английски език Маргарита Папазова


 Взор: Как учениците възприемат интерактивното обучение?

Маргарита Папазова: Прекрасно е за учениците и, разбира се, за учителя, че имаме шанса да работим в компютърната зала. С новите компютри и интерактивна система, тази зала предлага безброй възможности, които разнообразяват и подпомагат учебния процес. 

Взор: Как преминава обучението и какви са ползите?

Маргарита Папазова: Всеки ученик може да използва компютър и сам да прави граматични и лексикални  упражнения.

 

Взор: Е, какво е новото тук!?

Маргарита Папазова: Упражненията са направени така, че учениците могат сами да проверяват верността им. Това ги прави самостоятелни и по-спокойни. В случай, че направят много грешки,  няма да се чувстват обезкуражени и „опозорени“, че отново не са се справили. Освен това, обратната връзка с учителя е много по-бърза и адекватна благодарение на интерактивната дъска. 
  
Взор: Има ли упражнения, които можете да правите единствено с помощта на тази нова техника?


Маргарита Папазова
: Използваме залата, за да учим песен на английски. Учениците виждат клипа и могат веднага да научат нещо за певеца. Това засилва тяхното възприемане на чуждия текст. В случая, моите ученици слушаха многократно песента и трябваше да направят няколко упражнения, свързани с лексиката. Забавно и разнообразно!
Взор: Трудно ли е на учителя да се справи с техническите предизвикателства?

Маргарита Папазова: Със сигурност не сме проучили и използвали всички възможности, които залата предлага, но смятам да се възползваме от нея все повече. Трябва да се експлоатира естествената склонност и любопитство на младите хора към тази технология. Разбира се, съществува и опасността те да се опитват да правят други неща – да играят на техни игри или нещо друго. В нашия случай, вероятността, подобно нещо да се случи, е незначителна, тъй като се работи в малка група и учителят лесно може да контролира случващото се.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11