1/2014 - 22/06/2024 23:04

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

612
ДВЕ СТИПЕНДИИ ЗА НАЙ-ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИТЕ УЧЕНИЦИ

(Дата: 2014-01-16) || (Брой: 1/2014) || Автор: ДарбиВзор ви представя едно от най-добрите пансионатни училища в АнглияДве академични стипендии за български ученици предлага Gigglеswick School.
Те са до 25% от годишната такса. Кандидатите  трябва да са много добри ученици и да покажат отлични резултати на тестовете по английски език и математика. Изпит за получаването на стипендия можете да положите по време на Изложение за образование в чужбина /25-26.01 – х-л „Радисън”, София, 28.01 – х-л „Димят”, Варна/.
Gigglеswick School  е традиционно пансионатно  английско училище. Създадено е през 1512 година, което има дълга и успешна история.Местоположение: Разположено е в северен Йоркшир, в невероятна местност в покрайнините на малкото градче Settle и само на час път от големия Манчестър.
База: В изграждането, обновяването и модернизирането на училището са инвестирани повече от 13 милиона фунта стерлинги. Най-новите проекти, в които са инвестирани повече от 1.5 милиона са спортната зала, открита през 2007 година и Richard Whiteley Theatre –открит през 2010 година.
Възпитаници: Със своите 400 ученици на възраст от 11 до 18 години училището е достатъчно голямо за да предложи на своите ученици широка гама от възможности за учене. В същото време е достатъчно малко, за да създаде дружеска атмосфера с малките си класове и възможностите учениците да се включват в заниманията по музика, драма, изкуство, занимания на открито, както и във всички други дейности, които предлага.
В Gigglеswick School  се обучават около 10% чуждестранни ученици от много и различни националности. Политиката на училището не допуска една националност да доминира над останалите.

Училището има пансионатни и дневни ученици. Всички те учат заедно в групи, провеждат заедно занятията си както през учебно време така и през уикендите. Учителите отделят специално внимание на всеки ученик и подкрепят индивидуалните му нужди.  
Учебна програма: Стремежът на училището е да осъществява баланс между учебните занимания и извънкласните дейности, както и  баланс между работата в екип и индивидуалните занимания. Целта е да се развият талантите на децата и те да могат да извадят на повърхността най-доброто от себе си.

Учебните програм и са: GCSE; Pre A level; A Level; Summer School.
Освен  в академичната програма, Gigglеswick School има традиции и в области като Музика, Изкуство и Драма. Училището предлага и спортни занимания - плуване, хокей на трева, ръгби, футбол, крикет, бадминтон, тенис, волейбол и много други.
Изучавани предмети: Математика, английски език, изкуство, биология, бизнес науки, химия, дизайн, драма, икономика, география, история, информационни технологии, музика, физика, политика, испански, немски, френски, латински, религиозни науки.
Настаняване: Училището разполага със седем къщи за настаняване на бординг учениците. Всяка къща има отговорник, назначен от директора. Това е човекът, който се грижи за академичния и личен напредък на учениците от къщата. В къщите се интегрират и дневните ученици, които имат своето място там за подготовка и други занимания след часовете. По-малките ученици се настаняват в стаи с три или две легла, а по-големите в самостоятелни стаи.

    
За Gigglеswick School  може да научите повече по време на  Изложението за образование в чужбина , което ще се проведе на 25 и 26 януари в хотел „Радисън”, София и на 28 януари в  х-л „Димят”, Варна или да се свържете с нас на тел: 02 988 10 82 ; e-mail: sledu@darbi.eu
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11