6 / 2010 - 03/06/2023 12:27

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

289
Абитуриентите на Darbi College – випуск 2010 поемат към най-елитните университети

(Дата: 2010-06-16) || (Брой: 6 / 2010) || Автор: Дарби Учебната 2009-2010 вече е история за Darbi College. На 11.06 с много радост и малко тъга казахме «На добър час» на випуск 2010. Те бяха различни, нестандартни, провокативни, но оставиха следа в аналите на колежа и в сърцата на своите преподаватели. 

Стефани Йорданова, Божидар Шаприн, Кирил Копрев и Теодор Тодоров са вече пред прага на едни от най-елитните университети. Стефани е приета в University of Kent, а Кирил и Теодор имат оферти от University of Aston, както University of Hull

 За две години те постигнаха много и с основание ни накараха да се гордеем с тях. Стефани се превърна в лидера на колежа в извънкласните инициативи. Тя бе избрана за президент на Darbi College Social Club, и както нейните съученици отбелязаха се превърна в най-дбрия социален посланик на колежа. Стефани бе и координатор и на проекта, който учениците на Дарби започнаха тази година –«По следите на българската история», посветен на «Малката Света гора» или манастирите около София. За изключително активната си дейност като лидер на екипа за презентации и посрещане на чуждестранни гости по време на образователните изложения на «Дарби», тя заслужено получи специален приз за социален принос.  
 

 Божидар Шаприн и Кирил Копрев бяха част от футболния отбор на колежа, който зае 4-то място на традиционния турнир по футбол на частните училища в София през 2009г. И заради заслугите си, и заради своя ентусиазъм Кирил бе начело на Darbi College Sports Club тази година. Кирил ще остане в историята на колежа и като първият ученик, извоювал максимална оценка „А” на изпита по математика на CIE –един от най-трудните  предмети.

Теодор Тодоров бе „гласът ‘ на колежаните и в качеството си на президент на ученическия съвет бе координатор на взаимоотношенията между учители и ученици. Най-впечатляващи, обаче, са неговите академични постижения. Теодор показа много стабилни знания и резултати, като до този момент няма по-ниска оценка от „Bна нито един изпит.

В края на двегодишното си обучени по програмата A Level, нашите колежани се обърнаха назад и споделиха пред нас:

 «Да бъда част от Darbi College означаваше много за мен. Обучението тук ми даде възможност да срещна много нови хора, да се „потопя” в организацията на различни културни и социални събития и да науча много. За мен Darbi College бе цял един свят.” 
Стефани Йорданова   

„ За изминалите две години научих много и добих огромен опит, не само като академични знания, но и като отношение към живота. Открих неподозирани качества  у себе си, дълбоко скрити до момента, чрез помощта на хората около мен. В края мога да кажа, че обучението в Дарби бе голямо предизвикателство, което съм сигурен, че ще ми помогне много в бъдеще.”
Божидар Шаприн  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11