1/2016 - 27/02/2024 07:52

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

792
Запознайте се с учителите на Darbi College

(Дата: 2016-01-12) || (Брой: 1/2016) || Автор: Дарби

Darbi College има удоволствието да представи новата си рубрика „Запознай се с учителите“, в която ще представим на читателите академичния състав на колежа. 
 
Първото лице на Darbi College е г-н Иван Даскалов, преподавател по управление на туризма.

 •    Би ли се представил за читателите?
Казвам се Иван Даскалов и преподавам предмета „Управление на туризма” в Дарби Колидж. Завършил съм английска гимназия в София и след това специалност „Мениджмънт” в университета Роял Холоуей, Лондон. Извън учителската дейност имам дълъг опит в работата с деца с аутизъм и от години се занимавам с рок музика.

•    Защо избра призванието учител?
Да бъдеш учител е наистина много повече от просто работна позиция, това е призвание, което носи със себе си високо ниво на отговорност, но и много удовлетворение. Винаги съм чувствал удоволствието от това да работя с деца, да им помагам да научават нови неща и да развиват начина си на мислене.  Имайки предвид и големия брой преподаватели в семейството ми, за мен бе естествено да се насоча към учителската професия. Може би фамилното ми име не е случайност.

•    С какво се характеризира твоят подход в преподаването?
Подобно на рок концерт, когато съм на сцената, така и в учителската стая е от основно значение  успешно да ангажирам вниманието на публиката - в случая моите ученици. В часовете си целя да има възможно повече дискусии помежду ни, да поощравам тяхното бизнес мислене, да им помагам често сами да стигат до правилните отговори. Илюстрирането на теорията с практически примери винаги прави уроците ни по-разбираеми и интересни. А чувството за хумор несъмнено също е от полза.

•    Защо предметът „Управление на туризма” е важен за учениците и кои са интересните елементи в него?
Предметът дава добра представа за това как туристическият бизнес функционира, изучавайки дейността на туристическите агенции, хотелиерския и транспортен бизнес, наред с много други аспекти. Учениците, които проявят по-сериозен интерес към предмета, могат да продължат да го изучават в университет и в бъдеще да започнат кариера в туризма. Учебният ни материал включва много примери за туристически дестинации и атракции по целия свят. В известен смисъл, всеки път въображаемо обикаляме най-хубавите места по света от класната стая, което прави часовете ни още по-привлекателни.

•    Кои са твоите любими занимания извън преподаването?
Както вече се издадох, музиката е моя страст. Още в гимназията с мой приятел създадохме първата си рок група, и оттогава сме имали безброй концерти в клубове и на фестивали. С група „CRUSH” в последните години направихме доста авторски песни, а наскоро записахме и първия си официален видеоклип към песента „Дали магия беше”, който може да бъде намерен в интернет. Особено вълнуващо е усещането да си на сцена и да общуваш с публиката чрез музиката си.

•    Какъв съвет би искал да дадеш на учениците си?
Съветът ми е да мислят по-често какво ги влече в живота, да подхождат с любопитство към различните възможности за бъдеща реализация и да намерят дейност или професионална сфера която наистина ги вълнува. Веднъж щом са я открили, да вложат всичко от себе си да се развиват в тази посока.

•    Какво е мястото на образованието по пътя на учениците към успешна кариерна реализация?
Образованието не трябва да се възприема от учениците като задължение, а като път към личностно усъвършенстване и намиране на желаното от тях поле за реализация. Високото ниво на подготовка по британската образователна система, което Дарби Колидж дава на учениците си, им предоставя възможност да продължат образованието си в най-елитните университети в Обединеното кралство и по света.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11