9/2011 - 23/07/2024 06:28

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

410
Thompson River University – различният канадски университет

(Дата: 2011-11-15) || (Брой: 9/2011) || Автор: ДарбиThompson River University е държавен университет, основан през 1970 година. Университетът има акредитации от правителството на Британска Колумбия, Асоциацията на университетите и колежите в Канада и Асоциацията на обществените колежи в Канада. Наложил се е като учебно заведение от различен тип, което съчетава традиционните степени във висшето образование с програми за получаване на различни дипломи и сертификати. В него учат над 13 000 студенти, като  над 1450 от тях са чужденци от повече от 70 страни.


 
Освен качеството на академичното образование, съдържанието и разпределението на кампусите и регионалните им центорве е от голямо значение за студентския живот. Thompson River University предлага два кампуса, съобразени с потребности от всякакъв тип; в близост има ресторанти и кафетерии, театрални зали, библиотека, спортен комплекс с басейн и разбира се безжичен интернет навсякъде. Ново архитектурно разширение, впечатляващо с вида и функционалността си, е откритата през 2011 година модерна учебна сграда, осигуряваща още учебни места,  голяма библиотека и просторна аула. Студентският живот предлага и много образователни, спортни и медийни  клубове за изява. Артистичните студенти могат да работят като радио – водещи в студентското радио.

Тук можете да придобиете бакалавърска степен в над 100 специалности, както и магистърска за някои от тях. Програмите са в ключови сфери като Бизнес, Информатика, Туризъм, Право, Журналистика и Изящни изкуства. Някои от най-търсените курсове, изучавани в университета, са Бизнес Администрация, Икономика, Инженерен Дизайн, Мениджмънт в Туризма, Финанси, Психология. Университетът предлага  също програми за получаване на дипломи и сертификати, както и дистанционно и продължаващо обучение. Сертификатни степени са подбрани в различни сфери – История на изкуството, Кулинария, Менинджмънт. Фотография. Кандидатстването в Thompson River University  е директно, приемат се, но не се изискват задължително езикови сертификати.

Университетът отпуска спортни стипендии за чуждестранните студенти, чрез които учебната такса се редуцира до размера дължим от канадските студенти. Стипендията се отнася само за определени спортове. Присъждат се максимум 9 стипендии на година за междунaродни студенти.

Учебното заведение се развива непрекъснато не само в академичен план, но и в персоналното си отношение към студентите. Личното консултиране, мултинационалните извънкласни групи и посрещането на студента от летището до навлизането му в обучението и след това, са само част от начините, по които университетът се грижи за своите студенти.

Привилегия за студентите в университета и въобще в  Канада, е опцията да работят една или две години след завършването на академична степен, преди започването на следваща, което мотивира много завършващи бакалаври да натрупат една-две години професионален стаж преди да кандидатстват за магистърска степен.

Thompson River University е дългогодишен партньор на ДАРБИ и консултантите за образование в чужбина оказват цялостно съдействие в процеса на кандидатстване без да се дължат такси. Повече информация можете да получите на телефон 02/9880340 и на електронен адрес eshsa@einet.bg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11