6/2012 - 18/10/2021 17:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

474
Американски университет в България

(Дата: 2012-06-20) || (Брой: 6/2012) || Автор: Дарби


 Най-важните въпроси, които завършващите средно образование и техните родители си задават, са какви са перспективите за успешна кариера? Къде ще се получат не само качествени знания, но и умения за реалния живот? Фактът, че за пореден път Американският университет в България заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието, е показателен. Според нея, възпитаниците на АУБ са сред най-търсените на пазара на труда и получават едни от най-високите доходи.

Не случайно американските университети са водещи във всички световни рейтинги по качество на образованието и успешна реализация на възпитаниците. Образованието в американски стил  "liberal arts”, което предлага и АУБ, насърчава критичното мислене, инициативността, креативността, гъвкавата визия и отличната комуникация. Студентите се обучават в малки групи, което осигурява индивидуален подход към всекиго от тях. Те сами избират курсовете и настройват учебния си план според собствените си интереси. Това им дава възможност да опознаят по-добре себе си и да открият сами своите най-силни страни. Затова и често студентите в АУБ завършват по две специалности ( бизнес администрация и журналистика и масови комуникации, например ), което разширява възможностите им за професионална реализация.

Американският университет в България притежава необикновения статут на институция, акредитирана в САЩ и България. По този начин студентите имат уникалния шанс да получат диплома, която се признава в цял свят. АУБ е признат за един от най-добрите университети в Източна Европа и в момента привлича най-добрите студенти от 45 държави от целия свят.

Успехът на Американския университет в България се гради върху следните важни характеристики:

  • Образованието в американски стил “liberal arts” е гъвкаво и изцяло на английски език.
  • Преподавателите са чуждестранни и са получили образование в най-престижните световни университети, като „Харвард” и „Принстън”; те са непрекъснато в пряк контакт със студентите.
  • Студентите на АУБ могат да прекарат един семестър или една година в над 100 университета в Европа и САЩ.
  • АУБ разполага с най-модерната и високотехнологична база за обучение и настаняване в България.
  • Възпитаниците на АУБ са сред най-предпочитаните професионалисти за работа в топ международни компании и организации.
 Стипендии
Над 5 000 000 щ.д. дава АУБ за стипендии и финансово подпомагане за най-добрите студенти. Стипендиите и финансовите пакети се разпределят въз основа на високи академични резултати и на материалното състояние на семейството.

Пакетите за финансово подпомагане са 10 и  варират от 10% до 100% отстъпка от таксата за обучение, като се предоставят за 4 години. АУБ има и фонд за стипендии „Анна Чапрашикова”, който подпомага възпитаниците на АУБ да продължат образованието си в магистърски или докторски програми в топ 20 университета в САЩ, като Харвард и Принстън.

Резултат над 1350 т. от теста SAT (Math +Critical Reading) осигурява пълна стипендия в АУБ за четири години обучение в бакалавърската програма за всички студенти, които ще започнат обучението си през академична година 2012-2013. Една трета от новоприетите български студенти получиха пълна стипендия, а 93% от всички първокурсници на АУБ получиха финансова помощ.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11