6/2012 - 09/12/2021 16:41

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

475
Анимацията – свят в кадри

(Дата: 2012-06-20) || (Брой: 6/2012) || Автор: ДарбиАниматорите или иначе казано - операторите на анимационни филми са художници, които рисуват и по-скоро създават, анимационни образи. Създаването и завършването на тези рисувани образи минава през няколко кадъра, за да се постигне илюзията, че те се движат; освен това те могат да бъдат дву- или триизмерни, а могат и да бъдат създадени и само от един кадър, защото анимацията комуникира и чрез идеи.

 Анимацията е бързо последователно показване на образи на неподвижни елементи с цел създаване на илюзия за движение. Това е оптична илюзия, дължаща се на известното забавяне в мозъчната обработка на образа, получен от зрителния апарат.

Традиционната анимация (наричана още „клетъчна” анимация или ръчно рисувана анимация) е процес, използван за повечето анимационни филми на 20-ти век. Отделните кадри на традиционен анимационен филм, първо биват създавани на хартия. За да се създаде илюзията за движение, всяка рисунка е малко по-различна от предишната. Рисунките на аниматора се копират върху прозрачни листове, наречени клетки, които биват оцветявани на противоположната страна на самата рисунка. Днес рисунките на аниматорите се сканират или генерират директно на компютъра посредством различни  специализирани програми и технически средства.

Компютърната анимация е вид анимация, създавана с помощта на компютър. В днешно време е широко разпространена както в областта на развлеченията, така и в индустрията, науката и бизнеса. Тъй като е производна на компютърната графика, анимацията наследява същите начини за създаване на изображения – векторна, растерна, фрактална и 3D.

Погледнато в исторически план, точно сега е изключителен момент да се занимавате професионално с анимация! Без значение,  под каква форма сте ангажиран, или какъв тип анимация  създавате, можете да отворите пред себе си цял спектър от кариерни перспективи.

Едно от предимствата на тази специалност е, че тя е приложима в голям брой сфери като рекламата, където трябва да се създадат серия от образи, които да обяснят рекламната концепция. Аниматорите могат да работят в телевизията, създавайки образите за анимационните програми. Друго поле на професионална изява са компютърните и видео игрите. Като цяло и в игрите, и в кино- и телевизионната сфера и по-специално там, където се инвестират милиарди, индустрията има нужда от специалисти по анимация.

Обикновено студентите по Анимация по презумпция притежават артистичен талант и творчески умения, които обаче сами по себе си са задължителни, но не и достатъчни в една толкова конкурентна индустрия. Освен творческите заложби, аниматорът трябва да притежава паралелно и чисто технически способности и познания. За да достигне до крайния образ, аниматорът използва разнообразен компютърен софтуер и различни видове съвременна  мултимедия, която непрекъснато е в развитие.

 Поради непрекъснато нарастващият интерес към анимационните филми и електронните игри в световен мащаб, Анимацията определено се нуждае от професионални кадри със солидна подготовка и технически способности адекватни на най-актуалните технически средства, които се внедряват непрестанно.

Ако желаете да получите професионална помощ при определяне на най-подходящата специалност и учебно заведение, можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ (www.darbi.eu), за да сте уверени, че имате на своя страна партньор за сигурен успеж!

(За контакт -  тел:02/988 0340; eshsa@einet.bg)

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11