6/2012 - 09/12/2021 15:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

478
Конкурс за академична стипендия на английското училище за средно образование Brooke House College

(Дата: 2012-06-20) || (Брой: 6/2012) || Автор: Дарби
 

За Консултантската къща „Дарби” стана традиция да организира и провежда ежегодно този конкурс , давайки възможност на добри български ученици да премерят сили , като се състезават за академичните стипендии на английското училище.

На 16 юни 2012 година за пореден път в сградата на Колежа Дарби – единственото училище за средно образование по английската образователна система в България- се събраха 18 ученика от цялата страна на възраст от 14 до 17 години.

Целият ден премина под знака на надпреварата. Учениците работиха върху писмени тестове по математика и по английски език, след което с  всеки от тях директора на Brooke House College г-н Уйлямс проведе устен разговор - интервю.

В академичната надпревара взеха участие и две момчета, участвали преди това и в конкурса за футболна стипендия.

Това е тенденция, която възникна от няколко години. Консултантите на „Дарби” са доволни от факта, че българските футболни таланти са готови да докажат и сериозни академични постижения.

Петър Витанов е пример за осъществяване на мечтата да учи и тренира в Brooke House College. През 2009г. той не успя да спечели футболната стипендия, но получи възможност да продължи образованието си в колежа, спечелвайки академична такава.

През годините той не само се доказа като добър ученик, но и разви футболните си умения и днес е капитан на отбора на Brooke House College. Повече за него и неговите успехи ще разкажем в следващите броеве на вестника.

 
 

Ето и резултатите от конкурса през тази година. Колежът присъди една стипендия в размер на 45% от годишната такса на училището, няколко 35% стипендии и няколко 25%.

Това дава възможност на по-голям брой български деца да завършат образованието си в Англия, докосвайки се  до постиженията на английската образователна система.

Консултантите от „Дарби”, които са партньор на Brooke House College, изразяват задоволството си от нарастващия брой кандидатстващи за стипендии и от добрите впечатления, които българските деца оставят в Колежа. Работата за тях, обаче, не е приключила.

Предстои подготовка на документите за записване, подготовка на децата за заминаване, а след това и начало на подготовката на конкурса през следващата година. За да помогнат на още талантливи български деца!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11