6/2012 - 16/07/2024 14:46

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

472
Предложения за Вас!!!

(Дата: 2012-06-20) || (Брой: 6/2012) || Автор: Дарби Скъпи родители, предлагаме на Вашето внимание една интересна и изключително полезна лятна езикова програма. Знаем, че много от Вас имат желание да изпратят децата си за завършване на средно образование в чужбина и се притесняват за тяхната адаптация в различна по своята същност образователна система. Затова насочваме вниманието Ви към програма за подготовка за кандидатстване в средно учебно заведение. Тя е насочена към ученици от 8 до 17 години и осъществена от International College Sherborne.

Шербърн е неголям традиционен английски търговски град в графство Дорсет. Той се намира на два часа път  югозападно от летище Хийтроу. Градът има собствена жп гара и директна връзка от станцията Ватерлоо в Лондон. Красивата природа, интересната история и спокойната и сигурна атмосфера привличат много посетители в района.

International College Sherborne е основан през 1977г. от Sherborne School, едно от най-старите училища във Великобритания. Основната цел на колежа е да дава възможно най-добрия старт в образованието на учениците, които не са от Великобритания и чийто роден език не е английският. Колежът разполага с отлична материална база – за обучение, за спортни занимания, развлечение и отдих.
През летните месеци International College Sherborne предлага интензивни подготвителни курсове за тези, които желаят да продължат своето образование в английски средни училища или им предстои завършване на първата степен от средното образование и полагането на изпитите GSCE.

Участниците в тази програма изучават интензивно английски език, като децата до 13 г. имат 26 часа общо на седмица, а тези над 13 г. – 30 часа. В тези часове са включени 18 часа обучение по английски език, а през останалото време се изучават различни предмети – математика, компютри, география, история, изкуство и драма, а по-големите- и бизнес науки. Всеки един участник избира поне 2 предмета. Предвидено е и 1 час седмично самоподготовка под ръководството на преподавател. Учебните групи са максимум до 8 деца, което осигурява и абсолютно персоналното отношение на преподаватели и възпитатели.

Момчетата и момичетата се настаняват в удобни самостоятелни или двойни стаи в отделни къщи в непосредствена близост до административните сгради и учебните корпуси на двете отделни училища. Във всяка къща живее и отговорен служител от училището, който оказва съдействие и подкрепя децата в различни аспекти. В общежитията има просторни зали за отдих и игри. Храната е разнообразна и богата.Настаняването е осигурено от сряда преди началото на програмата до сряда след завършването й.

В свободното си време участниците в програмата могат да практикуват различни спортова: тенис, фитнес, волейбол, плуване, футбол, бадминтон, катерене, езда, скуош, бейзбол и др. За тях са организирани и по две екскурзии седмично до Бат, Солсбъри, Уелс, Стоунхендж, Уиндзор, Оксфорд, Лондон и др.

Можете да се включите в програмата на следните дати със съответната продължителност:

  • 2 седмици – 04, 18 юли и 01, 15 август 2012г.
  • 4 седмици – 04, 18 юли и  01 август 2012г.
  • 6 седмици – 04, 18 юли 2012 г.
  • 8 седмици – 04 юли 2012 г.
 
 
 

Не по-малко интересно е предложението на Moreton Hall Boarding School. В него ще откриете лятна програма за деца и родители.

Moreton Hall е пансионатно училище, разположено в Англия, на около 1 час от Бирмингам, Ливърпул и Манчестър. То се намира в красива селска местност, заобиколено е от паркове и градини с обща площ 100 акра. Предлага уникална среда, съчетаваща учебна дейност и почивка. От 2005г към училището е създаден Международен учебен център, където през лятото се провеждат различни езикови програми.

Програмата за деца и родители включва изучаване на английски език с различна интензивност и следобедни занимания. Родителите могат да избират между 15ч обучение на седмица и курс, акцентиращ върху британската култура и начин на живот, с преподаване на английски език 5ч седмично. Следобедите са предвидени за екскурзии, срещи с деца от Великобритания или спортни занимания в училището – плуване, фитнес и др. На децата се предлагат две програми, съобразно възрастта им – за деца от 5-10г обучението включва 3ч/ден обучение с квалифициран педагог. Децата от 10-13г се разпределят по групи съобразно нивото им на владеене на английски език. Обучението също е по 3ч/ден, уроците са интерактивни и забавни, развиват умения за говорене, четене, слушане и писане.


Общежитието към училището е в непосредствена близост до него, построено е през 2010 година. Родителите и децата се настаняват в обща стая с индивидуален санитарен възел.

Предвидени са екскурзии до Честър, Шрусбъри, Бирмингам, Ливърпул Манчестър и др.

Програмата е с продължителност от 1 до 4 седмици с начални дати 08 юли, 15 юли, 22 юли 2012.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби.

За контакт -  тел:02/988 0340; eshsa@einet.bg.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11