07 / 2007 - 23/07/2024 05:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

7
Необятният свят на естествените и приложни науки

(Дата: 2007-09-17) || (Брой: 07 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Последното десетилетие беше белязано от изключителния интерес на кандидат студентите към обучение в областта на бизнеса, правото и хуманитарните науки, а точните науки бяха незаслужено пренебрегвани от повечето желаещи да продължат обучението си на академично ниво. Ситуацията обаче постепенно се регулира и естествените, и приложните науки все по-често попадат в периметъра на интереси на много младежи.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Световните класации, базирани на качеството на академичната подготовка и обема на научно изследователската дейност показват, че никога не е имало по-подходящо време за обучение в областта на точните науки в британските университети. Благодарение на дългогодишните традиции в преподаването на науки като биология, химия, математика и физика, университетите на Острова предлагат изключително разнообразие от бакалавърски и магистърски програми както по естествни, така и по приложни науки.
През последните 15 години, десет английски учени са получили Нобелова награда в категориите химия, физика, психология и медицина. През 2002 г. Нобеловата награда по психология и медицина беше присъдена на двама британски учени за тяхната работа по изучаване на клетъчното родословие на малки прозрачни червеи. Д-р Сидни Бренър и Сър Джон Сълстън започват своя проект преди 40 години в Медицинската изследователска лаборатория по молекулярна биология. Тяхното проучване помага да се разбере как вирусите и бактериите завладяват клетките и ролята на мъртвите клетки при боледуването, включително при СПИН и сърдечни заболявания.
research centre 1.jpgВ съзвучие с тези исторически постижения от световна класа, институциите в Англия преподават приложни и естествени науки на много високо ниво. Тази увлекателна и разнообразна област обхваща много практически предмети като: акустика, наука за риболова, технология на храненето, приложна биология, приложна и аналитична химия. Включват се също така и чисто теоретични науки като: биология, физика, химия, както и науки, които водят до различни професионални квалификации в областта на зоологията и ботаниката. През 2004 година английското правителство отпуска допълнителни 1,25 милиарда лири за развитието на британската наука до 2005/2006 година. Част от тях са използвани за увеличаване на подпомагането на студенти-докторанти, а друга за учредяването на 1000 нови академични стипендии.
Технологичните и инженерни научноизследователски съвети в Англия популяризират проучвания и обучение, като насърчават представянето на оригинални и новаторски проекти. Изследователският съвет по астрономия и физика на елементарните частици например, е отпуснал най-голямата давана досега субсидия от 545 000 лири на университета в Северна Ирландия. Субсидията ще се използва в астрофизиката, включително за изследване на комети и астероиди и търсене на нови планети. Английските астрономи работят над най-големият телескоп в света – в Английския технологичен център по астрономия, базиран в Кралската обсерватория в Единбург.
Новите както и вече утвърдените области на работа, предоставят големи професионални възможности – студенти могат да участват при израждането на бебе слонче, изкуствено оплодено в зоологическата градина в Колчестър, или в изследване процеса на узряване на сиренето, което е една от изследователските специалности в някои английски университети, или да участват в изучаването на ефектите от климатичните промени.
Всеки може да се възползва от възможностите, които съществуват в така наречените “spin-out” компании (динамични фирми, които са неразривно свързани с университетите), в създаването на които английските институции са лидери в световен мащаб. Друга възможност е работа в био-технологическата индустрия, където Англия е европейски лидер.

 
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11