07 / 2007 - 23/07/2024 05:44

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

3
MIDDLESEX UNIVERSITY - една глобална институция в сърцето на Лондон

(Дата: 2007-09-17) || (Брой: 07 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Middlesex University предлага вълнуващи и новаторски програми, отлична база и завладяваща академична атмосфера. Три пъти носител на Годишната кралска награда, два пъти носител на Наградата на Хилядолетието на Съвета по дизайн, а през 2003 година университетът получава Кралската награда за предприятие. Към всичко това смело могат да се прибавят и високите оценки за наличните източници за обучение и подкрепа на студентите. С две думи Middlesex University е един вълнуващ и динамичен международен университет.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Middlesex Uni 1.jpgЗащо „международен” след като е изцяло Британска институция, финансирана от британското правителство и намираща се главно в северен Лондон?
Ако се върнем назад към 80-те години на ХХ век, Middlesex Polytechnic (както се казваше тогава), беше пионер в разработването и прилагането на програмите за Европейски обмен. На практика това означава студенти от един университет в Европейския съюз да сменят местата си със студенти от друг такъв университет. Тогава бяхме наречени Европейския университет и нашата репутация се издигна главно заради международните ни отношения и новаторския подход към висшето образование. Във време, когато степените по бизнес тъкмо се развиваха в САЩ, а в Европа бяха истинска рядкост, Middlesex University предлагаше на студентите от Франция, Германия, Италия и Испания възможност да участват в радикално нови програми по мениджмънт и бизнес, структурирани специално за европейския пазар.
От друга страна това даде възможност на много британски студенти да обменят опит със своите европейски колеги. Много от тях прекараха една година или семестър в различни европейски столици изучавайки икономически науки в едни по-различен в културно отношение контекст, обогатявайки чуждоезиковите си умения и откривайки нови хоризонти. Множество контакти установени по това време са оказали в последствие голямо влияние върху професионалното развитие на тези студенти.

Днес глобализацията далеч надхвъля обмен на студенти само в рамките на Европа; студентите местят из целия свят по начин невъобразим преди 30 или 40 години. Многорасови, мултикултурни факултети, множество международни студенти и дори международни програми са вече нещо обикновено за британските университети.
Днес в Middlesex university можете да изучавате Международен бизнес мениджмънт на Китай (www.mdx.ac.uk/subjects/bus/maibmc.htm) без да е необходимо да сте китаец, просто да искате да знаете как китайците организират своя бизнес. В същото време, съществуват възможности за обучение по специалности като: Европейска криминология, (www.mdx.ac.uk/subjects/ss/mac.htm), Театрална режисура в Тайланд, (www.mdx.ac.uk/subjects/dmta/mamfatd.htm), Традиционна китайска медицина (www.mdx.ac.uk/subjects/hss/cmh.htm#bsctcm), плюс голямо разнообразие от филологически специалности (www.mdx.ac.uk/subjects/lts/index.htm).
За онези, в които работи на английски език, Middlesex University е на пето място в нарочно проучване, установяващо нивото и разнообразието (www.mdx.ac.uk/subjects/ell/undergraduate.htm) на програми свързани с журналистиката, медиите, културата и комуникационните науки (www.mdx.ac.uk/subjects/mcc/undergraduate.htm).
Middlesex University има пет департамента: Бизнес (www.mubs.mdx.ac.uk), Компютърни науки (www.cs.mdx.ac.uk), Здравеопазване и социални науки (www.mdx.ac.uk/hssc), Обучение и квалификация (www.mdx.ac.uk/lle), и департамент по изкуствата(www.mdx.ac.uk/arts).
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11