07 / 2007 - 28/11/2021 23:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

8
ДИПЛОМА ИЛИ СЕРТИФИКАТ

(Дата: 2007-09-17) || (Брой: 07 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Краткосрочни образователни програми за
успешна професионална реализация


Обучението, насочено към придобиване на практически знания и умения в дадена област, често познато като професионална подготовка, учи студентите на нещата, които трябва да знаят, за да изградят кариерата, към която се стремят. То се състои от практически курсове преподавани в учебна обстановка, някои от които дават възможност за прием в университет за завършване на бакалавърска степен, а други имат единствено статута на професионална квалификация.


Кандидатите могат да избират специалността си сред някои от най-широко признатите професионални квалификации в света по фундаментални науки дисциплини като бизнес науки, компютри, инженерство, изкуство, без да забравяме варианти като хотелиерство и кетъринг, туризъм и моден дизайн. Успешно завършилите тези програми получават сертификат или диплома, с които могат успешно да се развиват в избраната от тях професионална област.

Краткосрочни програмиscience department.jpg
В много професии от изключително значение е младите специалисти да придобият богат практически опит. Ето защо все повече институции предлагат курсове, продължаващи до един, три или девет месеца, за да се съкрати максимално престоя в класната стая. Обикновено те са специфични програми, които позволяват на студентите да развият конкретни знания или умения за кратък период от време (например в маркетинга, фотографията, социалната дейност или туризма). Също така те са добър начин да се добие представа от системата на образование и пребиваването в съответното учебно заведение като студент. Кратките курсове се предлагат също в пролетните и летните ваканции под формата на разтоварващи курсове.

Професионални курсове
Тези квалификации са свързани в по-голяма степен с работата, отколкото с теорията и може да ви изстрелят на по-предна позиция в настоящата ви кариера, в ново професионално поприще или да отворят пред вас възможност да кандидатствате за желана бакалавърска програма. Курсовете за професионална квалификация в Обединеното кралство често предполагат силна връзка между институциите и промишлеността. Това осигурява по-нататъшната приложимост на тези квалификации в реална работна среда, която от своя страна, подобрява професионалните перспективи пред студентите, които са ги изкарали.
Курсовете на това ниво са особено удобни. За много от тях няма специфични условия за прием, по тази причина, независимо от квалификацията, която вече имате в момента, може да намерите курс, който ще ви даде възможност да стъпите на по-високо стъпало в образователната стълбица. Някои от тези курсове удовлетворяват изискванията за прием за бакалавърска степен, позволявайки ви да подплатите ново придобитите практически умения с теоретични познания.
Тези курсове включват обучение в клас, есета, проекти и практическа работа. Класовете са сравнително малки, така че студентите печелят от личния контакт с преподавателите. Непрекъснато се оценяват придобитите знания чрез подготвянето на курсови работи, плюс изпити. Някои програми обаче, поради сложността на материята се предлагат единствено под формата на бакалавърски и магистърски програми като медицината, стоматологията и правото.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11