06 / 2007 - 24/04/2024 22:29

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

11
CANTERBURY CHRIST CHURCH UNIVERSITY

(Дата: 2007-05-30) || (Брой: 06 / 2007) || Автор: ДАРБИ

“Canterbury C.C. University” (СССU) е не религиозен държавен университет. Намира се в центъра на град Кентърбъри, югоизточна Англия. Построен е върху руините на абатството Свети Августин, в непосредствена близост до известната катедрала. Лондон е отдалечен на 90 мили разстояние /1 час и 40 минути с редовен влак/, а Франция на 50 мили.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Walkway2.jpgОснован през 1962 година като първия колеж, в който се обучават преподаватели, СССU е построен от английската църква. Целта му е да посрещне нуждите на църковните училища при съществуващия недостиг на преподавателски кадри по онова време. Учебните часове са се провеждали в Приората (клон на манастир), намиращ се в непосредствена близост до църквата Свети Мартин, уникална сграда, собственост на епископа на Дувър.
Кампусът на университета се намира на „North Holmes Road”, в Кентърбъри, на територия с овощни градини и частни сгради на съседното абатство Св.Августин, която е обявена от ЮНЕСКО за част от световното наследство.
През 1995 г. колежът получава правото да издава собствени дипломи и сертификати за провежданите от него курсове, което довежда до смяна на името на институцията на “Canterbury Christ Church University”. Това признание е доказателство за високото качество на изучаваните програми и постиженията на студентите и преподавателите му.
Днес Canterbury Christ Church University се смята за най-големият център за висше образование в Кент, заради обществените му заслуги, висококвалифицираните преподаватели, политиката, здравното и социално обслужване.

Университетът обединява четири факултета:Old and new2.jpg
Бизнес и Науки: приложни социални науки, география и естествени науки, компютри, спортни науки, туризъм и свободно време, криминалистика и полицейски департамент, бизнес училище.
Хуманитарни науки: медии, чужди езици, английски език, история, изкуство, музика, теология и религиозни науки.
Образование: детска педагогика, начална педагогика, професионална квалификация,
Здравеопазване: грижи за възрастни, приложно здравеопазване, здраве и социално благополучие, психично здраве и обучение за проблемни деца, департамент за женско и детско здраве

Степени:
Бакалавърската степен е 3 години за редовно обучение и 6 години за задочно. Магистърската степен е 1 година за редовно обучение и 2 години за задочно.

Условия за прием:
За бакалавърските програми е необходимо кандидатите да имат сертификат за завършено средно образование и ниво на английския език IELTS 6.0 или еквивалент / TOEFL CBT 213, PBT 550, iBT 79/.
Университетът има репутация на една от английските топ образователни институции в университетския сектор, която подготвя преподавателски кадри. След скорошна оценка на обучението, петнадесет предмета бяха наградени с отличие. Университетът също се признава и за институция, предлагаща обучение и квалификация в здравното и социално обслужване, и имат растящ профил, свързан с проучвания и изследвания. Комбинирането на програмите от факултета по изкуство и хуманитарни науки и факултета по бизнес и наука позволяват гъвкавост на обучението, като имат и разнообразни възможности за неговото продължаване по други програми.
Университетът има продължителна и успешна традиция да предоставя висше образование на тези групи, които са били представени. Повечето от курсовете са гъвкави и позволяват дори на заети при различни обстоятелства хора да получат качествено образование. Повечето студенти са зрели хора, които са се обърнали отново към образованието след известно време или които вече работят.

Canterbury CC Uni.jpgКампуси
Освен с главния кампус, намиращ се на няколко минути разстояние от центъра на Кентърбъри, университетът разполага с още три кампуса в града. В Кент има още три кампуса – в Броудстеирс, Тюнбридже, Уелс и Чатам, като сградите и съоръженията се ползват съвместно с университетите в Медуей.
През 2000 год. CCCU взема под наем “Центъра Сидни Купър” в центъра на Кентърбъри, първоначално основан като училище по изкуствата от известния скотовъдец и художник Томас Сидни Купър през 1868 г. Студентите на CCCU по програмите за изкуство се преместват в сградата през 2002 год., както първоначално е била използвана само за нужните на училището по изкуство. През 2004 г. обновената галерия се отваря и за свободно посещение. В галерията са изложени творби на преподавателите и студентите на СССU, както и на местни и международни автори. “Grapevine Gallery” и кафенето към нея отварят врати през септември 2006 г., като продава на разумни цени творбите на студенти и преподаватели.
“Hall Place”, сграда от 16 век, разположена в Хербълдаун, след обновяване се превръща в седалището на Центъра за предприемачество и бизнес развитие, място за бизнес подкрепа и достъп до академични източници и обучителни програми за малкия бизнес.
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11