06 / 2007 - 16/07/2024 15:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

17
ЕДИН УНИКАЛЕН СВЯТ - Обучение в Швеция, Норвегия, Финландия

(Дата: 2007-06-01) || (Брой: 06 / 2007) || Автор: ДАРБИНАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 3) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Обучение в Швеция

Наистина, има много основателни причини и предимства, поради които бихте избрали да учите в Швеция.
  • Иновациите и творчеството са в основата на образованието;
  • Високи академични стандарти;
  • Богат избор на специалности и програми;
  • Чуждестранните студенти са добре дошли:
  • Възможности за стипендии:
  • Навсякъде в страната се говори английски език.

stockholm_5.jpgШвеция е сигурна и модерна държава в северна Европа, която си е заслужила забележителна репутация на източник на новаторски и творчески сили в света. Много известни марки и имена са свързваме със страната: Волво, Икеа, Ериксон, H&M, Saab ; Бергман, Абба, Астрид Линдгрен, Бьорн Борг, Кардиганс и Грета Гарбо!
Швеция има дълга и забележителна история в областта на образованието и науката, водеща началото си от 15 век. Страната също е създател и домакин на Нобеловата награда, най-престижното световно отличие за принос в различните области на науката, изкуството и обществения живот.
Днес отличната репутация на Швеция като страна-иноватор в областта на образованието, технологиите и науката е в резултат на тясното сътрудничеството между индустрията и академичните институции. Тази репутация е също резултат на строгия качествен контрол и национално признатите степени. Шведските университети се отличават с изследователския си подход и независимо мислене. В Швеция се предлагат едни от най - амбициозните, адаптирани и качествени образователни програми в Европа, напълно съответстващи на бързо развиващият се конкурентен свят.
В Швеция се предлагат около 450 магистърски програми за обучение на английски език в различни области – от защитата на човешките права до машинното инженерство. Програмите са структурирани в съответствие с потребностите на студентите: сериозно обучение с открити, неформални отношения между студентите и преподавателите, където личната инициатива и критичното мислене се приветстват и високо ценят.
Много чуждестранни студенти учат в Швеция. Техният процент е 8,5% от всички студенти в страната, който я нарежда в челните редици в света по този показател. Броят им се е увеличил повече от 80% за последните четири години. В момента има кандидати за обучение за степен “доктор” от повече от 80 страни от цял свят.
Почти всички хора говорят английски език. В много шведски компании английският език е приет за официален работен език. За чуждестранните студенти този факт е от съществено значение, тъй като адаптацията им е по-лесна.

Учебни заведения / или образователни институции/ в Швеция
В Швеция има 39 акредитирани институции за висше образование. Много от тях предлагат обучение на английски език за чуждестранните студенти. Въпреки това, различни фактори влияят върху избора на учебното заведение – областта и специалността, от която се интересувате; местоположението и големината на учебното заведение и др. Не всеки познава добре географията на страната, затова ви препоръчваме да вземете карта и там да отбележите градовете, а след това и самите университети, като ги търсите по региони или азбучен ред. Някои млади хора предпочитат по-големите университети в по-големите градове, а други – обратното.

Живота в Швеция
Швеция е страна с открито и високо културно общество, с дългогодишни традиции в приема на чуждестранни студенти. Около 26 000 млади хора от чужбина годишно се обучават в Швеция, създавайки широка многонационална атмосфера и дух.
Шведите имат някои по-различни и специфични белези и традиции в културно отношение, но те силно се гордеят, че са изградили едно общество, което защитава равнопоставеността между половете, толерантността и индивидуалните особености.. Като студент в Швеция, вие ще имате големи възможности да си намерите приятели. Вариант за добър социален живот е участието ви в студентския съюз. Той може да ви помогне и при търсенето на квартира и при решаването на други въпроси от практично естество. Много важно е да имате съответната медицинска застраховка по време на престоя си в Швеция.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 3) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11