06 / 2007 - 16/07/2024 15:52

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

15
TASIS – Американското училище в Швейцария

(Дата: 2007-05-30) || (Брой: 06 / 2007) || Автор: ДАРБИ

През 1956 г. г-жа Крист Флеминг основава училището. Американското училище в Швейцария, в ролята си на експеримент в международното образование, е създадено за да подготви учениците си за американските колежи и университети, и да ги запознае с европейската култура и езици.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 3) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Днес училището е собственост и се управлява от фондация TASIS - швейцарска образователна фондация с нестопанска цел. TASIS предлага начално, основно и средно образование за ученици на възраст между 5 и 19 години. Част от обучението е английският език като втори чужд, Advance Placement (AP) курс, както и курсове водещи до получаване на диплома “International Baccalaurate” (IB), която подготвя учениците за прием в колежи и университети по света.

ИTasis 1.jpgсторията започва преди половин век, когато г-жа Флеминг сбъдва мечтата си да основе американско бординг училище в сърцето на Европа, създадено за да подготви учениците да кандидатстват в американските колежи и университети и да ги запознае с европейската култура и езици.
Днес, академичните програми позволяват на учениците да вземат американската диплома за завършено средно образование и диплома “International Baccalaureate” (IB), които им осигуряват достъп до колежи и университети в САЩ и навсякъде другаде по света.

Местоположението на училището – кацнало на един хълм в слънчева южна Швейцария, разкрива невероятни гледки към покрити със сняг върхове на север, и палми, езеро и италианската граница - на юг. Предразполага за впечатляваща туристическа програма. Пътуванията през годината срещат учениците очи в очи с богатото културно наследство на Европа и красотата на величествените Алпи.
Акредитирано от Европейския съвет на международните училища и Новата английска асоциация на училищата, днес в училището се обучават 448 ученици.
Всяко лято в кампуса на училището се обучават деца на възраст между 6 и 18 години по три или четири седмични програми по езици, изкуство, инженерство.
Училището се отличава с разнообразието и единството си: учениците представляват 50 националности и преподаватели, които насочват децата как да разпознават творенията, постиженията, традициите и идеалите от миналото, които и днес имат значение и ни карат да мечтаем за бъдещето.

tasis 2.jpgInternational Baccalaureate (IB)
International Baccalaureate e международно признат курс за тези, които желаят да кандидатстват в университети. Създаден е, за да дава достъп на учениците до различни университети по света. Завършилите IB курса успешно получават IB диплома, както и TASIS диплома. Учениците, които не се обучават по пълната програма за IB диплома, посещават допълнителни курсове за IB сертификати.
IB курсовете изискват две годишно обучение, последвани от външно оценявани изпити. TASIS учениците могат да започнат обучението си по IB програмата в единадесети и дванадесети клас.
За да получите IB диплома, трябва да сте взели успешно три предмета от “Високо ниво” и три от “Стандартно ниво”. Всеки ученик е необходимо да избере един предмет от следните области: “Чужд език”, “Човек и общество”, “Експериментални науки”, “Математика”, “Изборен предмет” (изкуство и дизайн, театър или втори избор от група 1,2,3,4)
Кандидатите трябва също да покрият и следните изисквания:
• Теория на знанието (ТОК) – курс, който разкрива различни начини за опознаване на природата на познанието;
• Есе – изследователски доклад от 4000 думи в избрана от ученика област
• Креативност, участие и обслужване – 150 часа обществено полезен труд, спортуване и други дейности по време на две годишната програма.
Приемът в IB програмата е в съответствие с училището, ученика и семейството, и тази програма е подходяща за силно мотивирани млади хора с високи академични познания и добро управление на времето.
Имайки предвид разликите в обучението по курсовете за IB, не винаги е възможно след завършване на първата година в някое друго учебно заведение ученикът да се премести в IB програма. Тези ученици, които са успели да се прехвърлят в програмата, е необходимо до 1 септември да изпратят оценките за обучението си до момента в TASIS.
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 3) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11