1/2015 - 28/01/2023 06:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

700
Как да резюмираме

(Дата: 2015-01-15) || (Брой: 1/2015) || Автор: ДарбиIELTSОт доста години насам най-популярните кандидатстудентски тестове IELTS и TOEFL наблягат на два типа писмен текст като много важни за бъдещите студенти. От една страна са необходими умения по развиването на идеи в есе, но от учениците се очаква и да ползват с увереност похвати за писане на резюме.

Чуждоезиковото обучение в нашата страна рядко подготвя гимназистите за формата на резюмето. В резултат, много често те произвеждат текстове, които са далеч от „краткото обобщение на основни данни/идеи“.

Ето няколко прости съвета, свързани с писането на резюме при  IELTS и TOEFL:

1.    Не изневерявайте на принципите на този тип текст: пестеливостта и краткостта.  Условието включва минимум брой думи, който трябва да се спазва, но това не означава, че по-дългият текст ще ви гарантира повече точки. Напротив - колкото е по-дълго едно резюме, толкова е по-голям рискът да включите прекалено много информация или да се повторите.
2.    Бъдете наясно с разликата между обобщението на информация и изказването на мнение относно дадена тема. Докато есетата включват изказването на лични мнения, резюметата отразяват чужди данни и идеи.
3.    Не „задигайте“ изрази. При подобни тестове, както и в университетите, се цени собствения езиков стил, а се критикува плагиатството.

Пълният пробен тест на четири компонента (линк към Езиков департамент: Предстоящи) са сигурен начин всеки един ученик да получи диагностика и съвет относно писмените си умения преди да започне подготовката си за езиков тест като IELTS.
 
Повече информация за курсове IELTS и TOEFL посетете сайта на Езиков център ДАРБИ - ТУК

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11