6/2014 - 03/06/2023 11:22

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

658
Gresham’s School И ВВС С ОБЩ ПРОЕКТ

(Дата: 2014-06-17) || (Брой: 6/2014) || Автор: Дарби

14 осмокласници станаха репортери за престижната обществена медиа на Великобритания ВВС. Това стана в края на март в рамките на общонационален проект на BBC News School Report, в който участваха учениците от средното пансионатно училище Gresham’s School.

Проектът обхваща цялата британска средна образователна система, дава възможност на учениците на възраст от 11 до 16 години да направят собствени новинарски репортажи за реална публика. Така децата опитват да развият журналистически умения, което им дава идеи за бъдещото им развитие и обучение. През миналата година участие в инициативата взеха над 1000 училища.

DarbiУчениците от Gresham’s School работиха в симулирано студио, специално проектирано така, че да осигури обстановка на истинска репортерска редакция, която подготвя предавания на живо. Децата подготвяха новинарски репортажи и ги публикуваха на специалната новинарска страница на училищния уеб сайт. Сайтът на училището беше свързан с линк към сайта на BBC. Учениците прекараха много вълнуващ ден в който писаха множество статии и организираха интервюта, включително телефонно интервю с носителката на наградата на BAFTA  Оливия Колман, както и телевизионни интервюта с местния заместник градски съветник Родри Оливър, известният готвач и водещ на кулинарни предавания Галтън Блакистън и др.
През целия ден учениците правиха проучвания и писаха материали, търсиха мнението на отговорните институции по належащи проблеми и навлязоха дълбоко в света на изследователската журналистика. Водещият от BBC Майк Лигинс през цялото време поддържаше активен контакт с децата, като им показа отвътре динамичния свят на телевизионния репортаж. Кулминационната точка на деня беше участието на учениците в радиопредаване, излъчвано по BBC Radio Norfolk, където те водиха на живо и имаха възможността да интервюират радио водещия Тордис Фридриксън.

Програмата BBC News School Report даде на учениците възможно най-добрата представа за журналистиката – участниците се научиха на организираност, работа в екип, редактиране на материали, технически и комуникационни умения.

Ако този метод на обучение е привлякъл вниманието ви,е добре да знаете, че Консултантска къща „Дарби” е дългогодишен партньор на английското пансионатно училище Gresham’s School. Училището е една от най-престижните и реномирани образователни институции във Великобритания с над 450 годишна история.

За повече въпроси относно училището и възможностите за кандидатстване в него, потърсете консултантите на „Дарби” на тел.02/988 10 82 или на e-mail: sledu@darbi.eu175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11