03 / 2008 - 22/03/2023 18:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

92
«ДАРБИ КОЛИДЖ» - ОТГОВОРНОСТТА НА ИСТИНСКАТА АКАДЕМИЧНА ПОДГОТОВКА

(Дата: 2008-04-02) || (Брой: 03 / 2008) || Автор: ДАРБИ


До сега българските ученици, желаещи да се обучават по английската система за средно образование, трябваше да учат в чужбина. От тази учебна година, обаче, „Darbi College” в асоциация с английското средно училище „Brooke House College” предлагат обучение по програмата „A level”, което се провежда изцяло в България и разкрива пред възпитаниците си възможности за прием в много престижни университети не само във Великобритания, а и в цял свят!

Обучението в „A level” е с продължителност две години и основното му предимство е, че осигурява задълбочена подготовка на учениците в рамките на избрания от тях учебен профил според университетската специалност, към която учениците са се насочили. Резултатите от изпитите се използват за прием във висши учебни заведения и са критерии при класирането на кандидатстващите. 

Учениците, които са завършили десети клас с успех не по – нисък от Много добър имат възможност да кандидатстват за обучение в „A Level”. Всички лекции се водят на английски език, затова от младежите се очакват езикови умения на отлично ниво. След успешното полагане на тест по английски език и събеседване с комисия по приема може да се каже, че сте направили първата стъпка към по – успешното си бъдеще.  

Как оценяват, обаче, обучението си в Дарби Колидж настоящите ученици. Ето, вижте какво споделиха специално за вестник «ВЗОР»:

Грета Петрова

В момента изучавам икономика, математика, английска литература и психология. Избрах ги, защото смятам, че са интересни и ще ми помогнат, за да вляза в университет със специалността, която искам. Изучаваният материал е интересен и от помощ за по- нататъшната ни реализация.Да си ученик в A-level oзначава отговорност и сериозно отношение към избраните предмети, тъй като в Дарби Колидж материалът по предметите се преподава по- задълбочено и с много индивидуално внимание към всеки ученик.Най- приятната част от обучението са резултатите, които постигаме, но за да се стигне до там се полагат много усилия. Плановете ми са да завърша Дарби Колидж и да продължа обучението си в университет в Англия.

Елена Петкова

Да учиш в Дарби Колидж означава да полагаш доста усилия и да жертваш голяма част от свободното си време в името на своето бъдеще. Аз съм си избрала предметите история, социология, английска литература и математика, защото това бяха най – подходящите предмети за профила, който съм решила да запиша след това в Университета.Като обърна поглед назад, намирам огромна разлика между Дарби Колидж и старото ми училище - толкова голяма, че просто няма място за сравнение. Освен фактът, че образователната система тук е английска, различно е и отношението на учителите към нас и подхода, който се ползва при преподаването. Това, че обучението е съсредоточено върху четири основни предмета, които можеш да овладееш доста по- добре, отколкото ако са 13 и се чудиш по какво да научиш по- напред също много ми харесва. Много приятен може да се нарече аспектът, че ни се обръща повече внимание, тъй като класовете са по- малки. Хората тук са ориентирани личности, с които можеш да проведеш смислен разговор. Мисля, че всички ученици в Дарби сме с идентични цели – да получим добра основа, след което да продължим да развиваме знанията и уменията си в някой престижен университет.

Мирон Котрев

Аз съм завършил средното си образование в Англия и за мен няма никаква разлика между обучението тук и там. Единственото нещо е, че в Дарби Колидж сме по- малко деца и учителите работят по-задълбочено с всеки от нас. Можеш да избираш предметите, които да учиш и не си натоварен с излишни занимания. Аз изучвам математика, икономика, бизнес и социология. Реших да избера тези предмети, тъй като математиката и бизнес са ми интересни, а икономиката и социологията ще са ми полезни при кандидатстването за висше образование.Не се сещам за нещо в обучението, което да ме затруднява особено, но много ми допада, че отношението е напълно либерално. След като завърша Дарби Колидж смятам да продължа висшето си образование пак в Англия.

Гергана Георгиева

Да бъдеш A Level ученик значи да имаш равни шансове и възможности с останалите A Level ученици по целия свят. В Дарби Колидж обучението е индивидуално и на много високо академично ниво и след Дарби Колидж възнамерявам да замина за Великобритания или Швейцария, където да продължа образованието си в университет. Искам да уча Международни отношения и затова съм си избрала да уча история, социология, английска литература и бизнес, защото тези предмети се изискват за МО.Най-трудно се справям с недостига на сън и недостатъчното време за самоподготовка вкъщи, а най- приятният аспект в обучението е спокойната и приятелска среда, в която протича работата.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11