05 / 2009 - 16/07/2024 16:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

191
Личното преживяване винаги е неповторимо!

(Дата: 2009-05-18) || (Брой: 05 / 2009) || Автор: ДАРБИ


 Светът на модата-красота, изящество, лукс!През месец април 24 български ученици успяха да се докоснат до омагьосващия свят на модата. Те посетиха Милано и модната Академия „Up to Date”. Ето и кратко интервю с Петя Илиева, която ни разказа за своите преживявания.

 -Как Ви посрещна Милано?
-Нямахме особен късмет. От началото до края на нашето пребиваване ни валя дъжд, но здраве да е! Иначе Милано не може да не те впечатли. Успяхме да посетим Миланската катедрала, „Ла Скала”, Дворецът „Сфорца”, Четириъгълника на модата. Направихме много снимки. Беше наистина неповторимо преживяване.
-Все пак Вие заминахте за Милано с определена цел- да посетите Академията за мода „UPTODATE”. С какво Ви впечатли тя?
-Преди всичко тя се намира на централната улица, където животът сякаш кипи. Сградата не е голяма, но е модерно обзаведена-интериорните решения бяха наистина впечатляващи. Чувстваш се като в бутик-красота, изящество, лукс. Точно така трябва да изглежда една Академия за мода. Техническото оборудване също е на много високо ниво. Академията разполага с всичко необходимо-учебни зали, конферентна зала, офиси.
-Как ви посрещнаха и какви мероприятия организираха за вас?
-Когато пристигнахме в UPTODATE при нас дойде да ни поздрави самата Директорка, която ни разказа за нейното възникване. Запознахме се също с преподаватели от Академията, които презентираха учебните програми. Присъствахме на демонстрация на преподавател по гримьорство. Бях впечатлена от начина, по който се подготвя лицето за полагането на грим-то се масажира, хидратира и т.н. Обърнаха ни внимание, че гримът трябва да подчертава естествената красота. Той не трябва да се набива на очи. Показаха ни също как различният грим може да промени даже формата на лицето.
Бяхме поканени и на ревю, подготвено от възпитаници на Академията. Присъствахме на подготовката на грим и прическа на манекенките, които са изпратени за участие от различни модни агенции. Срещу участието си те получават снимки за своето порт-фолио, изготвени от студент на UPTODATE. Видяхме също колко експедитивно и в същото време прецизно се подготвя сцена за ревюто. Моделите демонстрираха по два тоалета на известни дизайнери като Роко Бароко. Осветлението и музиката, поднесена от DJ, допълваха ефекта и въздействието. Изобщо успяхме да се докоснем и до кухнята, и до блясъка.
Направи ми впечатление също, че в Академията учат млади хора от, буквално, цял свят- от Полша, Финландия, Бразилия и т.н. 

За Петя и за другите, които посетиха заедно с нея Милано, остава споменът от чудесното преживяване и надеждата скоро отново да се докоснат до този чуден свят, но Консултантска къща „Дарби” е подготвила възможност за лично запознаване с условията за обучение в Perrotis College. 

Perrotis College е създаден през 1996г и в него се обучават студенти от множество държави, желаещи да придобият академични познания и практически умения за успешна професионална реализация в областта на управление на стопанството, защита на околната среда, агро-туризма и управление на хранително-вкусовата промишленост.

Обучението се осъществява изцяло на английски език по балансирана схема от теоретични и практически занятия в рамките на базата на колежа. В допълнение към обучението си студентите получават възможност за студентски практики в Гърция, Балканските страни или САЩ, провеждани през летните ваканции.

Студентите се настаняват в добре организирани общежития на територията на колежа, като след учебните занятия могат да участват в разнообразни извън учебни занимания, които се провеждат през цялата учебна година.

Perrotis College има различни схеми за финансиране на студентите, които се обучават там. Стипендиите са по различни програми като размерът им стига до 100%.

В колежа има добре работещ кариерен център, който оказва съдействие на дипломиращите се студенти в търсенето на работа.

По време на обучението си студентите могат да полагат и студентски труд, като самият колеж също предлага работни места в рамките на учебната база. Посещението на колежа е съпроводено с възможност за посещение на историческите забележителности на Солун. Заминаването е определено за 05.06. в 07.30ч. от Руски паметник. Желаещите да се включат, могат да се обърнат за повече информация към консултантите на “Дарби”- тел. 988 03 40 или на имейл адрес eshsa@einet.bg.  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11