05 / 2009 - 19/05/2024 00:56

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

192
Британски матури в Дарби колидж

(Дата: 2009-05-18) || (Брой: 05 / 2009) || Автор: ДАРБИ Ето че дойде времето на матурите. И ако матурите в училищата, следващи българската образователна система все още предстоят, то матурите  в Дарби Колидж вече започнаха. Изживяни са вече първите трепети, първите страхове, първите сълзи. Изживяни и споделени.


На 13 май започна изпитната сесия на Cambridge International Еxaminations Board в Дарби Колидж. За втора поредна година български ученици се явяват на британски матури, като част от обучението си в първата британска A-level програма в България.  Колежаните на Дарби се явяват на два изпита по всеки от избраните от тях четири предмети.  Всички изпити, с изключение на този по математика, изискват писане на есе или изчерпателен отговор, за да се видят знанията, общата култура и нивото на изказа на всеки кандидат.  Изпитните въпроси и оценяването се правят от  външни оценители от Cambridge International Examination Board – по предварително изготвени критерии, еднакви за всички ученици по цял свят

За колежаните от випуск 2008/2009 това са първите английски изпити, на които те ще влязат  в конкуренция с връстниците си от 157 страни от цял свят и ще покажат какво са научили през първата година от  двегодишното им обучение.  Получените ще покажат къде те срещат най-сериозни трудности,  върху какво трябва да наблегне през следващата година и доколко покриват заложените стандарти, наравно с връстниците си в Англия и по света.     

Изпитите на CIE са последното изпитание пред първия випуск завършващи ученици на Дарби Колидж. След успешно положените изпити през миналата година, с един от най-високите  резултати измежду всички колежи на CIE по света, те вече имат своите предварителни оферти за прием в едни от най-елитните университети – Queen Marry University, University of Hull,  University of Portsmouth и др.  На тази изпитна сесия от тях се очаква да потвърдят високите си резултати от първата година, за да бъде потвърден приема им в избрания  университет.    

 Тазгодишната изпитна сесия започна с математика и психология. На първия изпит, колежаните трябваше да се справят с 11 задачи за 1 час и 45 минути. Според Стефани Йорданова, която преди това е учила в елитната Софийска  математическа гимназия изпитът е бил тежък, тъй като е било необходимо изключително бързо мислене и реакция. Мирена Чалева, преподавател по психология в Дарби Колидж,  от своя страна  сподели, че макар това да е една от най-интересните и любими дисциплини за учениците, изпитът е много сериозен, защото изисква не само знания, но и способност за анализ и синтез на информацията на много високо ниво.

До края на сесията, която завършва на 12 юни,  остават още много изпити по: бизнес и икономика, английска литература, история, социология и втора част на изпитите по математика и психология.  Успех на всички! Стискаме палци и очакваме отлично представяне.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11