05 / 2009 - 24/04/2024 21:38

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

190
Висше образование в Швейцария

(Дата: 2009-05-18) || (Брой: 05 / 2009) || Автор: ДАРБИ  Висше образование на университетско ниво в Швейцария се предлага в десет кантонални университета, два федерални института по технология, седем университета по приложни науки и в така наречените професионални колежи за напреднали. Този вид учебни заведения могат да бъдат окачествени като държавни.
Швейцария има двойна университетска система:
-университети
-университети по приложни науки UAS, които включват училища по педагогика, по изкуство и дизайн, по музика и по театър. Обучението в тези висши учебни заведения продължава от 3 до 4 години и е свързано с професията и професионалната среда. Работата в тях включва три насоки:
·       Лекции (дипломни специалности)
·       Допълнително образование
·       Приложни изследвания и развитие, научен трансфер, технология и услуги.

В университетите в Швейцария съществуват 4 нива на образование:
1.Grundstudium се концентрира върху по-общото обучение. Продължава от 2 до 6 семестъра и като цяло приключва с изпити на междинно ниво, които зависят от специалността в университета.
2. Hauptstudium e ниво, свързано с по-задълбочено изучаване на специалността. След още 4 семестъра на студентите, които се обучават в областите Изкуства, Право и Науки, се дава титлата Lizentiat/ Licence. В инженерните специалности се дава Diplom/ Diplome. Обучението по медицина трае 12 семестъра, а това по стоматология, фармация и ветеринарна медицина- от 10 до 12 семестъра. След приемането на Болонската конвенция в повечето университети учебният план е приспособен към системата на бакалавърските и магистърски степени.
3. Nachdiplomstudium са сертификати и дипломи, които се получават след завършването на по-кратки курсове на обучение. Те са обикновено задочни и с професионална насоченост.В Швейцария докторатът се разглежда като ниво на следдипломна квалификация. Той се предлага в области като Изкуства, Педагогика, Науки, Теология, Право, Икономика, Медицина. Продължителността на обучението се различава в отделните специалности. В областта на науките докторатът може да отнеме от 2 до 5 години, в областите право, икономика и социални науки- от 1 до 3 години в немскоговорящата част и до 4 години във франкофонската част.
4.Четвъртото ниво на университетско образование е Medical specialization -специализация в областите медицина и стоматология, или Habilitation-най-високата академична степен само в немскоговорящата част. Равнява се на професорска титла.
Освен държавно университетско образование в Швейцария можете до получите висше образование и в частни висши училища. Голяма част от тях са насочили дейността си в областта на туризма и хотелиерството. В подготовката на своите студенти в тази област безспорно Швейцария е една от водещите държави.

Представяме Ви IHTTI, School of Hotel Management.
IHTTI в Нюшател е водещ институт по туризъм и хотелиерство.  Нюшател може спокойно да бъде наречен студентски град. Намира се във френската част на Швейцария, на един час път от Берн. Разположен е на езерото Нюшател в подножието на ниска планина. Градът предразполага с природата и спокойствието си.
Институтът има повече от 20- годишна история. Включен е в Топ 5 на англоезичните университети за туризъм и хотелиерство. Предлага разнообразни учебни програми. Член е на редица национални и международни професионални организации, включително и на Световната организация по туризъм. Обучението е изцяло на английски език, като се изучават френски или немски език, тъй като езиковите познания са част от цялостната квалификация на работещите в хотелската индустрия. Програмите включват и задължителна практика.
Кампус
Кампусът е разположен в града. Институтът предлага отлични възможности за развитие и усъвършенстване на уменията на студентите. Те не само учат, но и живеят в професионална среда.
Степени
Тук можете да придобиете бакалавърска и магистърска степени на образование. Институтът дава възможност  за получаване на сертификат и диплома и специализация в различна програма от изучаваната до този момент. 
Специалности
Според времето на обучение получавате различен вид документ за различна специалност:
Ø       Сертификат за работа в хотелиерството-1г.
Ø       Диплома за хотелиерски мениджмънт-1,5г.
Ø       Висша швейцарска диплома за хотелиерски мениджмънт-2г.
Ø       Бакалавърска степен за:
o        международен хотелиерски мениджмънт
o        международен туристически мениджмънт
o        международен хотелиерски и  туристически мениджмънт
Ø       Магистърска степен:
o        по хотелиерствоo
       
по туризъм

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11