5 / 2010 - 28/11/2021 23:26

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

279
За да сте добре информирани…

(Дата: 2010-05-13) || (Брой: 5 / 2010) || Автор: Дарби


Важно!!!
ПРОЕКТ на НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА МЛАДЕЖТА 2010-2020
http://www.minedu.government.bg/top_menu/youth/

Частните училища във Великобритания на върха на класацията Британските частни независими училища във Великобритания са с най-добър резултат от всички видове училища по света. Почти 40% от получилите три A grades или повече на A-level, но едва 7% от общия брой ученици са техни възпитаници.
http://www.independent.co.uk/news/education/schools/leading-article-independent-schools-are-wise-to-look-overseas-1963835.html

Ново!!!
Закриха един от топ 3 на департаментите по философия в Обединеното Кралство
Центърът за Изследвания по модерна европейска философия към Middlesex University, който влиза в топ 3 на департаментаите по философия във Великоблитания, бе закрит поради финансови причини.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/may/09/middlesex-philosophy-university

Президентът на съюза на студентите заплашва с демонстрация при покачване на таксите
Твърд противник на покачването на таксите за университети бе избран за президент на Националния съюз на студентите. Арън Портър обеща да свика национална демонстрация преди каквото и да е гласуване в парламента за повишаване на таксите, и да назове всеки депутат, подкрепил мярката.

http://www.guardian.co.uk/education/2010/apr/14/new-nus-president-opposes-fees-hike

Депутати от Острова искат да обвържат помощите със записването в колеж

Безработицата при младежите на възраст между 16 и 27 години може значително да намалее, ако следващото британско правителство копира модела в Холандия и обвърже помощите със записването в колеж или програма за обучение. Това разкрива доклад на смесения комитет за училищата.

http://www.guardian.co.uk/education/2010/apr/08/youth-unemployment-neets-benefits

Колеж в Oxford ще бори рецесията с 20 000 кокичета за £15 000

Един от колежите в Oxford University планира да закупи и засади 20 000 кокичета на стойност £15 000 в рамките на проект за набиране на средства за борба с рецесията. Парите са набрани след телефонна кампания сред бивши възпитаници на престижния университет.

http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/oxford-students-hit-out-at-16315000-snowdrop-field-1970007.html

По стъпките на шведите: дали безплатните училища са отговора?

Консерваторите отдавна разгласиха плановете си, че ако спечелят изборите, ще опълномощят и подкрепят родители и учители, желаещи да създадат безплатни училища. През есента на 2010 Hampton Community College в Съри ще стане първото училище във Великобритания, създадено по шведския модел, с униформи, чийто дизайн е на учениците, и възглавници вместо столове.

http://www.independent.co.uk/news/education/schools/swedish-lessons-are-new-free-schools-the-answer-1950142.html

 Интересно!!!
Ще изискват от колежанските преподаватели съответната квалификация
Според планирани промени, от преподавателите в колежи, както е за тези в началните и средни училища, ще се изисква преподавателска квалификация, която да бъде придобита до 5 години от назначаването им на поста. Мярката цели подобряване качеството на обучение.

http://www.independent.co.uk/news/education/further/professionalisation-will-create-a-winwin-scenario-1950195.html

В Кеймбридж сменят правилата, за да улеснят уволняването
Предложени са промени в отдавна утвърдения правилник в Cambridge University, които значително ще улеснят уволняването и затварянето на устата на тези преподаватели, които са считани за неудобни или които с критиките си са засегнали нечии интереси.

http://www.guardian.co.uk/education/2010/apr/27/cambridge-university-reform-sack-dons

Избори 2010 във Великобритания ще донесат повече свобода за училищата

Трите основни партии постигнаха консенсус относно нуждата от основна ревизия на държавното образование, която да доведе до повече свобода за учебните заведения и здравословна конкуренция между тях. Очаква се местните общински съвети да изгубят директния си контрол над училищата в полза на директорите.

http://www.telegraph.co.uk/news/election-2010/7687644/General-Election-2010-More-freedom-for-schools-no-matter-who-wins.html

Родители ще могат да следят напредъка на децата си в училище онлайн

До септември 2010 родителите на всички ученици от средните училища ще получат парола за достъп до онлайн доклади за представянето и успеха на децата им. Инициативата е на Британската Агенция за Комуникации и Технологии в Образованието и до 2012 ще обхване и началните училища.

http://www.publicservice.co.uk/news_story.asp?id=12827

Изгледите за работа във Великобритания се подобряват
Повече от една трета от компаниите на Острова планират да направят повече назначения тази година, разкрива проучване на Асоциацията за набиране на висшисти. Така изгледите за работа на дипломиращите се тази година изглеждат по-добри за първи път от началото на рецесията.
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/article7120590.ece

Любопитно
Плащат на студенти по £500 като компенсация за ранно събуждане от шум

Еssex University в Colchester приспада £500 на семестър от наема на студентите, живеещи в двете сгради от кампуса, които са най-близо до строителна площадка, от чийто шум се будят още в 7 сутринта. Компенсацията последва демонстрация, организирана от студентския съюз.

http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7701681/Students-paid-500-for-being-woken-up-early.html

Да се отмени домашното, защото вреди на семейното щастие

Домашното под всякаква форма да се премахне, защото поставя допълнително напрежение върху и без това ограниченото семейно време, съветва известна писателка. Според правителствените указания, даването на домашна работа не е задължително, но се препоръчва.

http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7692256/School-homework-is-polluting-family-life.html

Устните изпити ще създадат по-справедлива система на оценяване на левичарите

Полагането на устни освен писмени изпити ще създаде по-справедлива система на оценяване на левичарите, които намират по-неудобно и мъчително четливото писане, твърди авторитетен директор.

http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7704435/Oral-exams-would-make-school-system-fairer-for-left-handers.html

Изпращат учители по екзотични точки с цел обучение

22 000 учители от държавни училища във Великобритания са посетили Барбадос, Австралия, Сингапур и др. като част от подкрепена от правителството схема за подобряване на уменията им, както и за взаимстване на добри практики от чуждестранните училища. За пътешествията са похарчени над £35 млн. от парите на данъкоплатците.

http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7657670/Teachers-enjoy-35m-worth-of-foreign-jollies.html

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11