5 / 2010 - 23/07/2024 05:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

280
Darbi College – новости лято 2010

(Дата: 2010-05-14) || (Брой: 5 / 2010) || Автор: Дарби Май -месец на годишни тестове и изпити, матури и абитуриентски балове. Месец, изпълнен с много вълнения, очакване и емоции. И за разлика от тревогите по завършване на годината в държавните училища, животът в Дарби Колидж кипи не само защото започва изпитната сесия на Cambridge International Examinations, но защото екипът на колежа е готов със септемврийските  новости.  Тук, при нас, с пълна сила тече подготовката за новата   учебна година – за новите  възможности, предизвикателства и още по-високо „вдигане на летвата” отпреди. В очакване на випуск 2010/2011 Дарби разшири палитрата от учебни програми и отново за първи път предлага пълен гимназиален цикъл на обучение по английски образователни стандарти в България.
За първи път на 15 септември прага на колежа ще прекрачи и първият випуск на подготвителната година- Lower Secondary Program. За своите най-нови възпитаници Дарби предлага балансирана и същевременно интензивна програма за подготовка, с която се поставя основата на бъдещите успехи и високи изпитни резултати в IGCSE и A Level. В рамките на една учебна година, учениците ще изучават засилено английски език, математика и специализирана терминология на езика по оригинални английски учебници, а именно - Checkpoint. И макар да сме първото английско училище в България, ние осъзнаваме значението на добрата подготовка по  родния език, в помощ  на усвояването на чуждия, и затова предвиждаме часове по български език в програмата на осмокласниците. Заниманията по музика и физкултура ще представляват част от дневния режим и ще способстват за пълноценното разтоварване след интензивния учебен ден.  
Преминали през една подготвителна година, учениците на Дарби са готови да започнат обучението си в първата степен от английското средно образование – IGCSE. Това е   задължителният етап на английско гимназиално обучение, който съответства на 9 и 10 клас на българското училище. Екипът на Дарби Колидж вече има готова, разработена програма за плавно и поетапно натрупване на знания, отчитайки сложността на предметите. Ето защо, макар през първата IGCSE година  да се изучава английски език, математика, бизнес, науки и втори чужд език (френски или немски), в края на годината учениците ще положат изпити само по първите три предмета. Те ще продължат да изучават втория западен език и науки през втората година, но към тях вече ще прибавят  нови 3 предмета по избор.Едва в края на втората и последна година от IGCSE обучението, те ще положат изпити по всички тях. Предимството е, че учениците ще имат възможността да преценят кога какви изпити да държат  съобразно своето ниво и потенциал.
И накрая, но не на последно място, Дарби колидж стартира нов A Level профил на обучение от следващата година – обучение по биология, физика и химия за всички желаещи да следват медицина. Така отговаряме на непрестанните запитвания на нашите клиенти и на техните пораснали амбиции да следват една от най-трудните специалности в световен мащаб. От септември 2010 година възпитаниците на колежа ще влязат в нови, просторни и модерно оборудвани лаборатории, в които ще усвояват тайните на природните науки.
С това новините за предстоящата година не се изчерпват. Очаквайте последните новости в обучението в департамента за езикова подготовка на Дарби Колидж.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11