1/2011 - 23/07/2024 04:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

340
Saxion University

(Дата: 2011-01-17) || (Брой: 1/2011) || Автор: Дарби


В рамките на юбилейното издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина ще бъде представен и Saxion University -един от водещите университети на Холандия. Всеки, който се интересува от възможностите за обучение там ще може да се срещне с неговия представител Ms. Susanna Hertzheim.

 Университетът по приложни науки Saxion е разположен в източната част на Холандия (до границата с Германия) като има кампуси в три живописни града – Deventer, Enschede и Apeldoorn. В него се обучават близо 23 000 студенти, а 2000 от тях са чуждестранни. В редиците му се открояват представители на над 55 страни, сред които Индия, Индонезия, Бразилия, Виетнам, Руанда, Япония, Тайван, Китай, Русия, Норвегия, Унгария, Естония, Турция, Литва и др. Атмосферата, която витае, е приятелска и отворена към многообразието от култури и традиции.

В центъра на образованието в Saxion University са поставени студентите, а фокусът пада върху интензивните практически упражнения и развиването на професионални умения. Набляга се на независимостта и всеки сам носи отговорност за напредъка си в учебния процес. Това, разбира се, не изключва ролята на преподавателите и наставниците, повечето от които имат многогодишен опит в професионални организации, и са винаги насреща да помогнат и дадат съвет. Обучението е на английски и дипломата е призната както в Холандия, така и по цял свят, което значително улеснява студентите при кандидатстването им за работа и реализацията им в една все по-конкурентна среда. В допълнение, всички програми са ориентирани към международното поле на изява и изтъкват значимостта на европейката и световна перспектива.

Едно от нещата, които правят университета изключително атрактивен и популярен е възможността да се прехвърлите в изучаваната от вас програма през последната си година и така да получите дипломата си за бакалавърска степен от Saxion. Друго безспорно преимущество е стратегическото географско разположение – в една бързо развиваща се икономическа зона между Берлин и Амстердам, криеща огромен потенциал за бързо израстване в кариерата. Учебното заведение е изковало и поддържа тесни и силни връзки с редица институции, компании и организации, като има партньори на 4 континента – Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Освен това, за всички желаещи мигновено да се потопят в професионалния и бизнес свят- Saxion осигурява трудов стаж за завършилите под формата на програма за обучение.

 В момента, в който изберете този университет, пред вас се разкрива изобилие от примамливи опции: има над 30 бакалавърски и магистърски програми, вариращи от бизнес до технически специалности; налице са подготвителни и кратки курсове, както и програми за  четвъртата година от бакалавърската степен (отворени за всички, които искат да получат дипломата си от Saxion, макар и предните 3 години да са посещавали учебно заведение в родната си държава). Сред кратките курсове изпъкват: Оценка на влиянието върху околната среда, Управление на човешките ресурси, Интегрирано управление на водите и Устойчив международен бизнес. Ако се чувствате готови за бакалавърска степен, то може да избирате от: Физиотерапия, Туризъм и Управление на отдиха, Международен бизнес и мениджмънт, Хотелиерство, Изкуства и Технологии, Електроинженерство и др. Решилите да се прехвърлят за последната година, могат да го напряват в една от следните специалности: Предприемачество, Маркетинг, Градско и регионало планиране, Урбанизация и дизайн, Управление на текстилните тъкани, Управление на съоръженията, както и във всички програми, включени в редовната 4-годишна бакалавърска степен. И накрая: Упрaвление на недвижимото имущество, Бизнес мениджмънт, Мениджмънт, Науки за околната среда, Опазване на природата и биологичното разнообразие, Градско и регионално планиране и Управление на съоръженията , са магистърските програми, които университетът предлага.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 03 40 или на e-mail& eshsa@einet.bg.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11