02/2011 - 23/07/2024 06:17

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

350
За да сте добре информирани…

(Дата: 2011-02-16) || (Брой: 02/2011) || Автор: Дарби


Висше образование!

Важно, интересно, любопитно!!!

Промяна в закона може да попречи на тройното увеличаване на таксите в Англия

Може да се изготви промяна в законодателството на Острова, за да бъдат спрени някои университети в Англия от слагане на студентски такси от £9 000  на година, ако прекалено много висши учебни заведения изберат горната граница на максималния размер, която е £9 000, или близка до нея.

вижте повече тук >>

По-широк достъп за ученици от държавни училища = по-високи такси

Британският министър на университетите заяви, че институциите с най-амбициозни цели за разширяване на достъпа за ученици от държавни училища, ще имат най-голямо основание да сложат високи такси.

вижте повече тук >>

Oxford и Cambridge с такси от £9 000 на година?

Миналата седмица излезе информация, че Oxford и Cambridge планират да искат такси в размер на £9 000  на година. Студентите започват да изплащат таксите си, когато завършат и почнат да печелят £21 000 годишно или повече.

вижте повече тук >>

Топ университети издадоха наръчник за предпочитаните от тях предмети

Oxford, Cambridge и 18 други водещи университети на Острова публикуваха съставен съвместно наръчник, в който за пръв път официално признават, че фаворизират кандидати, които изучават традиционни предмети. Освен това, има изключително предпочитание за математика и научни предмети дори за програми, които привидно не са свързани с тях.

вижте повече тук >>

Математика и науки отварят вратите към Oxford и Cambridge

Ако не изучавате поне два от следните предмети – математика, английски, география, история, която и да е от трите науки или класически или модерен чужд език, много програми няма да са достъпни за вас в най-конкурентните висши учебни заведения, оповестява наръчник, съставен от топ университетите във Великобритания.

вижте повече тук >>

Британското правителство ще помага на 48 хиляди бедни студенти на година

Очаква се правителството на Великобритания да представи повече подробности за националната си програма за стипендии за умни деца от беден произход. Целта на програмата е до 2014 г. да започне да осигурява финансова подкрепа на 48,000 студенти годишно.

вижте повече тук >>

65% от училите мениджмънт през 2009 г. с работа

Завършилите мениджмънт успяват да се реализират в широк спектър от професии, включително маркетинг, продажби, финанси и др. Близо 65% от тези от випуск 2009 са си намерили работа на пълен работен ден.

вижте повече тук >>

Университетите Birmingham и Nottingham станаха партньори

Два от водещите университети в Англия – Birmingham и Nottingham, обявиха, че стават партньори. Тясното сътрудничество предвижда да предлагат и дават съвместно степени и да делят преподавателските си екипи. Студентите на Birmingham University ще могат да учат в кампусите на Nottingham University в Китай и Малайзия.

вижте повече тук >>

600 хиляди се борят за място в някой от британските университети

Близо 600 000 са кандидатствали за място в университет във Великобритания, сочат официални цифри на UCAS. Подадените заявления са с 5.1% повече в сравнение със същия период миналата година.

вижте повече тук >>

http://www.guardian.co.uk/education/2011/jan/31/ucas-reports-record-student-applications

Британското правителство субсидира 10 000 екстра места

С оглед на огромния интерес към висшите учебни заведения на Острова, правителството и тази година ще финансира създаването на 10 000 допълнителни университетски места. Мярката обаче ще отпадне през 2012 г.

вижте повече тук >>

http://www.guardian.co.uk/education/2011/jan/31/ucas-reports-record-student-applications

Скок при заявленията за медицина и за бизнес науки


С 18% се е покачил броят на заявленията за медицински програми в университетите във Великобритания, спрямо миналата година, и с 12.8% - за ветеринарните специалности. Отчетен е ръст от 9.1% и за степените по бизнес и вариациите му.

вижте повече тук >>

http://www.guardian.co.uk/education/2011/jan/31/ucas-reports-record-student-applications

34 хиляди кандидати от ЕС се конкурират за висше образование на Острова

Тази година общо 34 080 студенти от ЕС са кандидатствали в университети в Обединеното кралство. Подалите заявление са с 21.6% повече в сравнение с 2010 г.

вижте повече тук >>

Повишени такси и схеми за заеми се предвиждат за ирландските университети

Промени се готвят и в образователната система в Ирлания. Доклад разкрива, че бъдещото й финансиране ще се урежда чрез директен принос от студента, основан на комбинация от повишени такси и схема за заеми, зависима от доходите.

вижте повече тук >>

До 1 500 евро годишно под формата на стипендии в Корк, Ирландия  

Taxi Co-Op в Корк, Ирландия заедно с фризьорското студио Salon 33 предоставят стипендии в размер до € 1 500 на година на двама студенти късметлии. Организаторите на инициативата - RD Marketing, се надяват, че през следващата година още 12 местни фирми ще обявят свои стипендии.

вижте повече тук >>

Университетите в Германия- в тясна връзка с бизнеса

Повечето бакалавърски и магистърски програми в Германия насърчават и подпомагат създаването на връзки между студентите и компаниите още по време на обучението. Потенциални работодатели пък активно участват в разработването на специалностите.

вижте повече тук >>

Програми с фокус върху Европа предлагат много немски университети

Много немски университети предлагат програми с европейски фокус. Студентите, избрали подобна специалност, изкарват поне два семестъра в партньорски университет в друга държава в Европа.

вижте повече тук >>

В Германия има 9 елитни висши учебни заведения

9 немски университета са отличени като елитни институции заради постиженията им в изследователската дейност и иновативните им планове за бъдещето. Това са: Technical University Munich, Ludwig Maximilians University Munich, RWTH Aachen, Free University Berlin, и университетите в Heidelberg, Goettingen, Karlsruhe, Freiburg и Konstanz.

вижте повече тук >>

Бизнесът в Ирландия дава стипендии на студентите-предприемачи

Поради непрестанно нарастващата цена на висшето образование, което е основна грижа на кандидат-студентите, редица компании в Корк, Ирландия са основали университетски стипендии за новоизлюпили се предприемачи сред студентите.

вижте повече тук >>

Медийните и бизнес науките са „леки” предмети

Наръчник, издаден от Oxford, Cambridge и 18 други топ британски университети, дава примери за „тежки” и „леки” предмети. „Тежките” са по-теоретични и са предпочитани от водещите институции. Като „леки” са определени: медийните науки, изкуство, дизайн, фотография и бизнес науки.

вижте повече тук >>

Шотландски университет с челен опит в обучението от разстояние

University of the Highlands and Islands в Шотландия се превърна в пионер в обучението от разстояние, след като построи една от най-големите дигитални мрежи от този род, свързваща 13 колежа и 100 образователни центрове.

вижте повече тук >>

Работодатели от всички сектори търсят хора с диплома по мениджмънт

Тези, които са учили мениджмънт или нещо, свързано с управление, са изключително търсени от работодатели във всички сектори, твърди британски съветник по кариерите. Те имат възможност да се реализират както по специалните схеми за току-що завършили, така и в бизнеса, финансите, маркетинга, медиите и образователната сфера.

вижте повече тук >>


Средно образование!


Важно, интересно, любопитно!!!A-levels по кои предмети са подходящи за степени по право, история и география

За степени по археология, антропология и география се препоръчват A-levels по математика и наука. A-level по история е подходящ за степени по право. А за степени по история, може да се вземе A-level по английски. Тези и още много съвети са побрани в наръчника на Oxford, Cambridge и още 18 водещи британски университети.

вижте повече тук >>

Французойчетата ще учат английски от 3-годишни

Френският министър на образованието Люк Шател предлага децата да започват да учат английски още на 3-годишна възраст в яслите. Шател иска също да развие онлайн изучаването на чужди езици и да насърчи повече ученици от средни училища да отиват на екскурзии с образователна цел в англо-говорящи страни.

вижте повече тук >>175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11