02/2011 - 23/07/2024 05:57

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

344
FH Oberösterreich - следване с бъдеще

(Дата: 2011-02-15) || (Брой: 02/2011) || Автор: ДарбиПроект "Ти можеш сам"

Статия на Георги Георгиев

Модерно оборудване, практика в големи фирми , добра обстановка, разнообразни възможности за прекарване на свободното време – това е представата на повечето хора за перфектното следване. FH Oberösterreich  предлага всичко това - при това безплатно! Четирите факултета са разположени в различни градове в австрийската провинция Oberösterreich, чието име носи университета – факултет по информатика, медии и комуникации в Hagenberg, факултет по здравни и социални науки в Linz, факултет по мениджмънт в Steyr и факултет по инжинерство и екотехнологии в Wels. Всички факултети предлагат обучение в степените бакълавър и магистър като някои специалности могат да бъдат изучавани само на английски език. Обучението в степен бакалавър е с продължителност шест семестъра, един от които практика, а в степен магистър- четири семестъра.

Ако се стремите към кариера в областта на информационните технологии или медиите, факултетът в Hagenberg е точно за Вас. Новата  специалност хардуерен и софтуерен дизайн е сред най- добрите в Австрия, а студенти на факултета многократно са печелили награди в различни международни състезания и конкурси. Ако се интересувате от 3D анимация или компютърни игри, магистърската програма по дигитални изкуства е подходяща за Вас. Факултетът е разположен в близост до множество предприятия, където можете да проведете своята практика. Районът не напразно е известен като австрийската Силиконова долина.
   Специалисти в областта на технологиите винаги са били и ще бъдат търсени на трудовия пазар. Факултетът по инженерство и екотехнологии предлага практически насочено обучение с много лабораторни упражнения.Той е сред най- добре оборудваните  в тази област в Австрия. Във факултета се извършват проучвания в различни области, сред които все по- актуалната “Възобновяеми енергийни източници”. Eжегодно с награди за иновации се награждават дипломни работи, които предлагат интересно решение на проблеми в областта на индустрията и екологията.
   
Във факултета по здравни и социални науки се комбинират успешно академично образование и практика. Специалностите са разделени в три основни групи: социални и здравни услуги, публичен мениджмънт и медицинска техника. Партньорството на факултета с множество университети, колежи и институти дава възможност студентите да участват в различни семинари.
   
Факултетът по мениджмънт подготвя студентите за работа и в областите финанси, счетоводство, маркетинг, логистика, износ и  други. Особено внимание се обръща на развитието на социалните умения. Студентите имат възможност да проведат своята практика в различни фирми в Австрия и в други европейски страни.
   
Независимо коя специалност ще изберете университетът ще ви предложи качествено практически ориентирано обучение, ще имате достъп до модерно оборудване и възможност да работите в големи фирми, като по този начин ще придобиете ценен опит за бъдещето Ви професионално развитие.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11