02/2011 - 23/07/2024 05:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

348
Saxion University of Applied Sciences

(Дата: 2011-02-15) || (Брой: 02/2011) || Автор: ДарбиПроект "Ти можеш сам"


Статия на Велина Арабаджийска


Saxion University of Applied Sciences
The Netherlands
Saxion University of Applied Sciences е един от най-големите университети в Холандия. Студентите, учещи в него са над 22 000, от които 10% са чуждестранни.

 По-голяма част от курсовете се водят на английски език като международните програми са в областта на бизнеса, техническите науки и здравеопазването.Придобитите квалификационни степени са признати по цял свят.
   
Университета има три кампуса в източната част на Холандия – в градовете Девентер, Еншеде и Апелдоорн, всички обурудвани в съответсвие с последните иновации в технологиите. Във всеки от кампусите има ресторант, кафене, фитнес, магазинчета и дори театър. Също така има места, където можеш свободно да общуваш с колеги и преподаватели – това, което те наричат OTSWO(Open Transparent Stimulating Work environment).
   
Кога, как, какво и “за колко” можете да учите в Saxion University of Applied Sciences?
В университета можете да кандидатствате както за придобиване на бакалаварска степен, след завършено средно образонание, така и ако сте учили 3 години бакалавър в България, например, да запишете последната година по сходна специалност. Също така университетът участва в много обменни програми, с които имате възможност да учите 1 или 2 семестъра в друг университет(партньор на Вашия).
Преподаването в Saxion University е ориентирано към студентите, което означава, че се предлага не само акдемична подготовка, но и подпомагане на личностното развитие. Учейки там ще имате възможнст да придобиете знанията и уменията, за да продължите своята кариера.

В университета има 13 основни факултета. Някои от предлаганите специалности са:
  • Мениджмънт в хотелиерството
  • Мениджмънт на туризма и свободното време
  • Изкуство и технологии
  • Международен бизнес
  • Физиотерапия
  • Опазване на природата и управление на биоразнообразието

Такси и условия за кандидатсване:

Бакалавърски програми

Такса обучение/година
 Условия
 € 1 713  Диплома за средно образование
TOEFL iBT 80 или IELTS 6.0


Магистърски програми

Такса обучение/година
 Условия
 € 8 900  Бакалавърска степен по близка специалност и стаж
TOEFL iBT 80 или IELTS 6.0Саксион – Силен Старт и Стабилна Специалност за Супер Студенти

Статия на Траяна Владимирова 

Предстои ви завършване на средно образование и искате да следвате. Вие сте на кръстопът. „Накъде? В България или в чужбина?” Владеете английски език, но таксите във Великобритания и САЩ ви се струват високи. Къде е решението? Saxion University of Applied Sciences в Холандия – ето ви една отлична възможност!

С – страната на лалетата. Холандия не е само страната на лалетата. Тя е вратата на Новия свят към Европа. В нея има огромен брой представителства на международни компании. Филиалите на университета - Девентер, Еншеде и Апелдорн са в източната част на Холандия в близост до германската граница. Чуждестранните студенти се обучават в Девентер и Еншеде. Условията в кампусите са отлични (компютърни зали, голяма библиотека, ресторанти, безжичен интернет...) и осигуряват ползотворна подготовка и приятно прекарване на свободното време. Холандия се отличава с висок стандарт, но сравнително ниска цена на живота. Таксите в холандските университети са конкурентноспособни. Таксата със застраховката за европейски студенти в Saxion е €1743 на година. Ако имате финансови затруднения, можете да ползвате студентски кредити и да кандидатствате за стипендии по различни програми.

А – английски. Един на всеки трима в големите градове в Холандия говори английски, което улеснява интеграцията на чуждестранните студенти. Голяма част от програмите в  Saxion са на английски. Доброто владеене на езика е и едно от изискванията за кандидатстване. Гаранция за владеенето на английски език са международно признатите сертификати – TOEFL, IELTS CAE/CPE или хорариум часове по английски език. Наред с това, е нужна диплома за завършено средно образование. Срокът за кандидатстване е 1 май.

К – кариера. Дипломата от Saxion е международно призната, дава отлични възможности за работа и творческа изява и е път за осъществяване на вашите мечти! Завършилите Saxion имат ценен практически опит и добър старт в бъдещата си кариера. Непосредствено след завършването имате възможност да се включите в програма, която предлага стаж в компании и организации в Холандия за период от 6 до 12 месеца. Университетът има връзка с международни компании в Европа, Северна Америка и Азия, което позволява сигурна реализация на завършилите.

С – съвременни специалности. Saxion предлага новаторски специалности в областта на бизнеса, техническите науки и здравеопазването. Програмите за тях са разработени в съответствие със съвременните практики и технологии. Студенти, завършили трети курс по сходна специалност в България, могат да се прехвърлят в Saxion за последната година от следването си и да придобият бакалавърска степен от холандския университет. Така те ще имат възможност да проследят последните новости и световни тенденции в избраната специалност.

И – интернационален. В Saxion учат студенти от 55 различни националности. Това ще ви даде възможност да се запознаете с много култури и ще ви подготви за живот в глобалния свят. Saxion е партньор с 55 други университети в света, един от които е в България – Висше училище по застраховане и финанси.

О – общество. В Saxion ще се озовете в едно мултикултурно общество, което ще ви позволи да опознаете световните ценности и ще ви научи на толерантност. В извънучебно време ще имате възможност да се включите в екскурзии, спортни прояви, дебати и партита. За да започнете обучението си безпроблемно. Първоначално е осигурено настаняване в приемно семейство, което ще ви осигури бърза адаптация към промяната в живота ви.

Н – наука. Научните знания в университета, придобивани в процеса на обучение, чрез проекти, екипна работа, самообучение и други дейности, са с практическа насоченост. Студентите са пряко ангажирани в постигането на резултати с помощта на личен план за развитие. В Saxion има качествено работеща администрация и се използват най-съвременните методи на обучение с оглед бъдещите нужди на бизнеса и науката в модернизиращия се свят.
  
Saxion University е решение за всички, които искат качествено образование и сигурна реализация на разумни цени!!!175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11