10/2010 - 16/07/2024 14:44

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

331
Да бъдеш ученик в „Darbi College”- отговорност, но и…

(Дата: 2010-12-15) || (Брой: 10/2010) || Автор: ДарбиЕдва ли  „Darbi College” се нуждае от представяне! И все пак- това е училището, което предлага обучение по програмата „A level” изцяло в България и разкрива пред възпитаниците си възможности за прием в много престижни университети не само във Великобритания, но и в цял свят!

Обучението в „A level” е с продължителност две години и основното му предимство е, че осигурява задълбочена подготовка на учениците в рамките на избрания от тях учебен профил според университетската специалност, към която учениците са се насочили. Резултатите от изпитите се използват за прием във висши учебни заведения и са критерии при класирането на кандидатстващите. 
 
 

Да си ученик в A-level oзначава отговорност и сериозно отношение към избраните предмети, тъй като в Дарби Колидж материалът по предметите се преподава по- задълбочено и с много индивидуално внимание към всеки ученик.Най- приятната част от обучението са резултатите, но за да се стигне до там се полагат много усилия.

Да учиш в Дарби Колидж означава да полагаш доста усилия и да жертваш голяма част от свободното си време в името на своето бъдеще, защото знаеш, че като  A Level ученик  имаш равни шансове и възможности с останалите A Level ученици по целия свят. В Дарби Колидж обучението е индивидуално и на много високо академично ниво.
И все пак, при цялото натоварване, на което са подложени, възпитаниците на колежа не забравят и да се забавляват, да участват в социалния живот на училището и изграждат важни за тях умения.

Месец ноември предложи нови предизвикателства пред учениците на Дарби Колидж. В самото му начало те имаха възможност отново да премерят сили в бадминтона в спортна зала „София”. Браво на Виктория и Божидар за доброто им представяне.

Спортните мероприятия за месеца намериха своята кулминация в самия му край, в който Стефани и Елена Фадел показаха завидни умения в карането на кънки на лед.

Седмица по-късно стартира Академията за личностно развитие, посветена на цялостното израстване на децата. Тема на първата среща беше „Влияние на семейната среда в процеса на формиране на моето Аз”. Своите лични позиции по засегнатата проблематика  изразиха Елена Лаловска, Стефани, Виктория и Антония. Сблъсъкът на различни мнения породи пълноценна дискусия, полезна за всички присъстващи.
Проведоха се и избори за президент на ученическия съвет, като за такъв беше избрана Елена Лаловска. Да ѝ пожелаем успех в нелеката ѝ задача.

В самото начало на месец декември се състоя първата среща на перкусионната група на училището. С изключителни умения блеснаха Елена Фадел и Лилия, като Виктор и Тодор не останаха по-назад и показаха на дамите своето чувство за ритъм.

Не беше забравен и културния живот - в театър „Сълза и смях” учениците посетиха постановките „Фенове” и „Сирано дьо Бержерак”.
Колежаните вече се подготвят за участие в благотворителната инициатива на Фондация „Дарби” , която ще се проведе на 16.12.2010г. в храм „Св. Параскева”
Разбира се, предстоят много забавления и веселие в този прекрасен коледен месец и толкова очакваната ваканция!!!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11