10/2010 - 16/07/2024 15:06

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

328
Стипендии на London School of Business and Finance

(Дата: 2010-12-15) || (Брой: 10/2010) || Автор: Дарби


В London School of Business and Finance (LSBF) превъзходството е част от ежедневието. Независимо дали искате да смените кариерата си, да поставите ново начало или просто да придобиете нова квалификация, училището ще ви даде подкрепата и експертното мнение, които са ви нужни, за да развиете таланта си.

Основен елемент на успеха на LSBF е преподавателският екип, съставен от достъпни и ерудирани експерти, много от които са световно признати консултанти, лидери в бизнеса, индустриални специалисти и директори на международни компании, финансови институции и счетоводни фирми. Академичните ръководители са вербувани от KPMG, Google, Goldman Sachs, American Express, Credit Suisse и Abbey National. Комбинираният им опит е гарант за способността им да откриват и наблягат на текущите бизнес развития и тенденции.


 
Лекциите са конструирани върху практически уъркшопове, като се обръща индивидуално внимание на всеки студент. Системата на преподаване представлява 3-пластова пирамида: на дъното е академичният пласт, който дава солидна теоретична основа; по средата е професионалният пласт или придобиването на практически умения и опит; и на върха е персоналният пласт, който се състои в индивидуална помощ.

Сред уникалните характеристики на LSBF е това, че предлага двойни програми, които позволяват да се съчетае магистърска степен с професионална квалификация. Такъв е случаят с Магистратурата по Бизнес Администрация (MBA), комбинирана със сертификат за членство в Асоциацията на експерт счетоводители (ACCA). Магистърската степен се присъжда от Grenoble Graduate School of Business, което е сред топ 1% на бизнес училищата в света и има три акредитации: от EQUIS (European Quality Improvement System), от AMBA (Association of MBA’s) и от AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). Тази двойна програма е най-бързият път за придобиване едновременно на професионална и академична квалификация и максимизиране на ползите. Дори поотделно, MBA и ACCA са викоко ценени и значително разширяват диапазона от възможности за развитие в кариерата. Но, заедно, те свидетелстват за внушително постижение, действат като притегателна сила за работодателите и отварят вратите директно за по-старши позиции, като заплатите и другите ползи са с до 40% по-високи, отколкото за свободните места, за които се изисква само една от квалификациите.
МBA програмата продължава от 18 до 24 месеца редовно обучение. През първата година се взимат 9 модула и един специализиран модул, като може да се запише по избор и втори език. Втората година минава под знака на Финалния Проект по Управление, който може да бъде реализиран, където и да е по света.

Неизменна тревога на всички кандидат-студенти е финансирането на обучението им. Но London School of Business and Finance е помислило и за това и предлага редица схеми за стипендии, отпускани на базата на заслуги и нужда от субсидиране. За двойните програми се дават до £6 000, като критериите са: изключително представяне в дадена сфера, особено, ако е в сферата на избраната специалност, както и академично превъзходство.

Отделно, отворена е и Схемата за Стипендии за разработване на  пазари, които се присъждат за академични заслуги, финансови затруднения и потенциалният социален принос на кандидата за разработването на даден пазар и неговото икономическо развитие. Размерът на финансово стимулиране чрез стипендии зависи от индивидуалната ситуация на студента и може да се използва за намаляване на таксата.
За дамите е предвидена още една Схема за Стипендии – Жените в Бизнеса, която отсява подалите заявления за подпомагане на база пол, академичните заслуги и демонстрацията на лидерски потенциал, заедно с поне 3 години подходящ трудов стаж.
За всички стипендии се кандидатства паралелно с кандидатстването за прием в LSBF.
   
За повече информация за възможностите за кандидатстване за стипендии в LSBF можете да се свържете с Консултантска къща „Дарби” на тел. 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11