10/2010 - 16/07/2024 16:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

327
Тайната за успеха на Lancing College – пълно потапяне в училищния живот

(Дата: 2010-12-15) || (Брой: 10/2010) || Автор: ДарбиОснован през 1848 г., Lancing College е първото от семейство училища във Великобритания, чиято цел е да предостави добро и пълно образование, ръководено от солидни принципи, вкоренени в християнската вяра. Lancing е дом на 500 ученика на възраст от 13 до 18 години, като повече от 60% от тях са на пълен пансион, а 20% са от други държави.

 Разположен на хълм в съседство с националния парк в Съсекс и с повечето от класните стаи, гледащи към морето, колежът дава на всеки член на училищната общност пространство да се развива и съзрява в една безопасна и здравословна среда. Училището възпитава самопознание, толерантност, състрадание, интегритет, увереност, изградена върху постижения, и любов към учението и приключенията.

Във всеки един момент, дадено училище се определя от учениците си и те гарантират постоянното му израстване. Това е особено вярно за Lancing College, където и ученици и учители са дружелюбни, приветливи, жизнерадостни и лесно приспособими. В кампуса цари деен, фокусиран и добре подреден начин на живот на хора, които са горди от това което правят и готови да го споделят и с новопостъпилите.

Възпитаниците са разпределени между девет къщи, като всяка разполага с кухня, библиотека и места за социални дейности. Уредниците на къщите са лицата за контакт с родителите, а отделно към всяка къща е прикрепен и академичен екип – учебни ръководители, които насърчават и следят прогреса на учениците. В 12-ти клас всеки избира свой собствен ръководител от учителите си.

Шест дни от седмицата са учебни, което позволява на учениците да отделят време за извънкласни занимания. Първите три години са посветени на подготовка за изпитите GCSE. В 9-ти клас програмата е разнообразна и разнопосочна, в хармония с политиката на Lancing да даде възможност на възпитаниците си да опитат всичко, за да открият в какво са силни. В 10-ти клас се стеснява фокусът върху определени предмети, а от 11-ти клас започват да се дават специализирани съвети за кариерата под формата на лекции, семинари и информация за специалности, както и помощ при попълване на формуляри за кандидатстване в университети.

В 12-ти клас учениците обикновено взимат 4 предмета AS Level и най-малко още три A2. Ударението пада върху персоналния избор и индивидуална отговорност за самостоятелно обучение. Вече години наред A Level резултатите на учениците на колежа са повече от задоволителни и мнозинството от тях биват приемани в университета, който са посочили на 1-во място.

Важно  е да се отбележи че, Lancing не е академична оранжерия и ученето за изпити е пропорционално: всеки работи със свое темпо и развива любов към усвояването на знания и умения чрез опит и успех. В училището вярват, че единствено щастливите, ангажирани и уверени ученици могат да разгърнат целия си потенциал.

Сред най-изумителните придобивки на Lancing e фермата на колежа, разположена до учебните сгради. Всяка година шепа отдадени ученици добиват опит от първа ръка при отглеждането на животни, който е особено ценен за тези, които желаят да следват ветеринарна медицина или земеделие.

Характерна черта на Lancing College e, че повечето лаборатории, центрове и специални зали са отворени за учениците и извън учебните занятия. Центърът за дизайн и технология, двете ателиета за изкуства, репетиционната зала към театъра и танцовото студио са само част от местата, които събират креативните, талантливи, жадни за емоции и изяви възпитаници. Приблизително 15 постановки се поставят годишно в колежа, а на всеки 2 години се прави и мюзикъл. Музиката е в кръвта на училището, като хорът на параклиса изнася концерти и реализира турнета.

За повече информация и консултации можете да се обърнете към Консултантска къща „Дарби” на телефон 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11