3/2017 - 16/07/2024 15:51

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

883
Изпит за сертификат SAT – особености, подготовка, дати за явяване

(Дата: 2017-03-10) || (Брой: 3/2017) || Автор: Дарби

SAT e специфичен американски тест, който сертифицира умения в различни области на знанието. Съществува в две форми: SAT1  - вид зрелостен изпит в САЩ, който тества знанията по математика, английски език и литература; и SAT 2 – кандидат студентски тест по избран предмет – например математика, физика, химия, биология  - който се държи от кандидати, избрали съответната специалност в даден американски университет. Eзиков център Дарби предлага подготовка и за двата вида изпити, но тук ще се спрем по-подробно на подготовката за SAT1, тъй като това е „по-масовият” сертификат. 
SAT1+ TOEFL/IELTS се изискват например, ако сте талантлив спортист, който би искал да кандидатства за обучение в американски университет- в повечето случаи при този тип кандидатстване се отпуска пълна или частична стипендия. Максималният брой точки, който могат да бъдат получени на изпита за SAT1 според новите стандарти, валидни от 1 март 2016 г  са 1600. Компонентите на изпита са: Reading Test; Writing and Language Test; Math Test; SAT Essay. Продължителността на теста е 3 часа(65 +35 за езиковата част и 80 минути за математиката) + 50 минути за есе, което е опция по желание, но носи допълнително бонус точки. Езиковата част тества познаването на граматиката, владеенето на лексиката, но също така и уменията за литературно-критичен анализ на текст, който може да включва графики и таблици.  За подготовката на този компонент  от теста е необходимо да се планират от 70 до 100 учебни часа. Математическата част изисква владеенето на определен тип терминология и тренировки за вместване в определеното време – подготовката е от 60 до 80 часа. Изпитът се провежда 4 пъти в годината. Следващата изпитна дата е 6 май 2017; а датите за октомври и декември 2017 и март 2018 още не са публикувани.
Много често обаче младите хора, които искат да кандидатстват за стипендия и обучение в елитен американски университет подценяват езиковата си подготовка. Поради факта, че ежедневно са подложени на много натоварен режим, съчетаващ учебен процес и активни тренировки, те се сещат в последния момент, че трябва да отделят време за допълнителна подготовка за изпитите за сертификат. Дори да се абстрахираме от стреса, породен от мисълта, че „изпускат последния влак”, ако нивото на владеене на английски език не е достатъчно високо, колкото и усилия да полагат кандидатите, два-три месеца са крайно недостатъчни, за да се справят с предизвикателствата на двата изпита. Ето защо целенасочената допълнителна подготовка по английски език е добре да бъде планирана и да стартира още в 9 клас, за да може в началото на 12 клас нивото да е Advanced.  Тогава в рамките на минимум 140 часа общо ( 80 за SAT 1 и 60 за TOEFL/IELTS) кандидатите реално могат да успеят да се подготвят  за двата формата.
Езиков център Дарби предлага индивидуална и групова подготовка за SAT1 и индивидуално обучение за SAT 2. Информация за предстоящите курсове ще откриете тук 
За повече информация  за самия формат можете да посетите официалната страница на SAT:  www.collegeboard.org. 175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11