3/2017 - 03/07/2020 00:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

887
Да учиш в международна среда

(Дата: 2017-03-10) || (Брой: 3/2017) || Автор: Дарби

Напоследък се засилва интересът към пансионатните училища по света. В следните няколко реда ще Ви разкрием и защо става и все по-популярна опция за ученици от цял свят.
Много деца от всички краища на земното кълбо намират за притегателен център елитните университети в Европа и дори САЩ.  Но се чувстват объркани в избора си и в способностите си дали ще успеят. Също така нивото им на английски език често не е достатъчно добро. Което е напълно нормално, когато английският се учи по пасивен начин и няма контакт с англоговорящи. Ето тук се появява решаващата роля на пансионатните училища:
Английският се усъвършенства;
Помощ и отлична подготовка за прием в елитни световни университети;
Внедряване в мултикултурна среда, специално структурирана, за да подпомогне международни студенти, чийто майчин език не е английският. 

Английският като втори език – специални курсове отново за чуждестранните ученици:
Когато английският не се говори често, той се усвоява и запомня по-трудно. В пансионатните училища международните ученици посещават часове, участват в спортни надпревари и дори делят стая с деца, чийто майчин език е английският. Тази среда им осигурява сериозни предпоставки за перфектно себеизразяване на английски. А в часовете по „Английски като втори език” се акцентира специално на способностите за четене, слушане и говорене. Като това се случва в малки класове, където на всеки ученик се обръща специално внимание. 
Подготовка за Университет:
В структурите на пансионатното училище има добре обучени консултанти, които да помогнат при избора на подходящо Висше учебно заведение.  Всичко това се прави с оглед на постигнатите резултати на ученика по време на обученито му, неговите интереси и възможности. Много от училищата предлагат дори специални курсове за получаване на сертификат ( TOEFL, IELTS ) , който се изисква от университетите при прием на чуждестранни студенти. В повечето от училищата се предлагат т.нар Foundation courses, а в някои от елитните пансионатни училища дори подготовка за Oxford и Cambridge. 
Международни приятелства:
В бординг училищата се създава уникална атмосфера – смес от различни култури, етноси и религи. В тази обстановка всяко дете опознава чужди и непознати краища на света и се създава уникална симбиоза между учениците. Единството в многообразието стимулира отварянето на детето към останалия свят и преодоляването на наложените културни бариери, които битуват не в една или две страни. В едно такова училище ученикът ще се срещне с хора, с които иначе не би предположил, че ще има шанса да познава. 
Стимулира се и запазването на националната идентичност като често се организират различни тематични вечера от представителите на дадена култура. В някои училища може да бъде подсигурен и учител по съответния майчин език, дори и да има само един представител  на езика. 

Ако всички тези подробности относно живота в бординг училището са предизвикали Вашият интерес, не се колебайте да се свържете с нас за повече детайли. Нашите експерт консултанти са винаги насреща да отговорят на Вашите въпроси и да разсеят всички неясноти. 
Чрез „Дарби” лесно и безпрепядствено можете да кандидатсвате в бординг училище и да осигурите светло бъдеще на Вашето дете. 
Свържете се с Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11