3/2017 - 03/06/2023 18:25

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

884
Английското училище Earlscliffe през погледа на българската Йоана Петрова

(Дата: 2017-03-10) || (Брой: 3/2017) || Автор: Дарби

<img srch="yoanna.jpeg" alt="Yoanna" height="153" width="153">

Earlscliffe   е английско частно пансионатно училище за ученици между 16 и 19 години, намиращо се във Фолкстоун, Англия. В училището кандидатствах с помощта на Консултантската къща за образование в чужбина Дарби, получих 50% стипендия като се се справих отлично с приемните изпити  по английски език и по математика . Учих в него последните две години, по програмата A Level от английската образователна система .

Earlscliffe се различава от други подобни училища с това, че  в него цари  семейна атмосфера. На всеки един ученик  се предоставя всичко от което има нужда, за да се развие и да успее. Целта на всеки учител е да те подготви за успешен прием  в  университет. Интернационализмът е важна част от живата в училището. Срещате с ученици от цял свят, което ви дава възможността да се запознаете с културите на различни народи  и да създадете невероятни познанства и приятелства. 

Класовете са малки  от 4 до 10 , което  е много добра обстановка за преподаване. Едно от нещата, които най-много ценях, беше възможността да имаш директен контакт. Ако имате проблем с живота в пансиона, винаги може да потърсите помощ от отговорника на къщата, ако имате проблем с определен учебен предмет, винаги може да помолите учителя си или директора на науките  за помощ, и ако имате какъвто и да било проблем винаги може да помолите за помощ директора . В края на всяка седмица се провеждат TRaC тестове. Тестовете са направени да проверят знанията и разбиранията ти по предметите за цялата изминала седмица. Те са много полезни и те подготвят за изпитите на края на годината. Има тест по всеки предмет и всеки понеделник учениците получават обратно оценките си, с коментар от учителя на какво трябва да наблегне всеки ученик. 

В училището знаят ,че учениците имат нужда да си починат от учене. За това всяка сряда е ден на Културата и Спорта. Можете да играете всякакви спортове, тъй като спортния център е само на 10 минути от колежа. Можете да участвате в различни общества (Бизнес общество, общество по Дебати, UNESCO комитет и други) където можете да разменяте знание и идеи, но също така можете да правите и различни видове доброволческа дейност. 

Моето преживяване в Earlscliffe  беше незабравимо. Самата аз се промених много. Станах по-самостоятелна и отговорна, развих се интелектуално. Запознах се с невероятни хора, някои от които съм късметлийка да нарека най-добри приятели. Срещнах невероятни учители,  с които още поддържам връзка. Не мога да отрека, че съм имала и трудни моменти в колежа, но винаги съм получавала  подкрепа. Със знанията, които придобих в училището имах късмет да ме приемат в University of Glasgow  в специалността, която винаги съм искала – Политика.

 Със сигурност бих препоръчала да кандидатствате в  Earlscliffe ако сте целеустремен, искате да получите добро образование, искате да опитате от живота във Великобритания и искате да ви приемат в добър  университет.

За повече информация за училището и кандидатстването  в него, търсете консултанта за средно образование в Дарби на тел. 02/988 10 82, 0878 696 118 или на имейл: sledu@darbi.eu
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11