03 / 2009 - 27/02/2024 08:08

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

170
Фотографското изкуство-част от артистичната подготовка

(Дата: 2009-03-16) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИАртистичната подготовка включва специалности драма, танци, кинематография и фотография. Те изискват да им посветите своето време и да имате добра физическа подготовка. Освен дългите часове в студиото или театралната зала, ще получите и сериозна теоретична основа чрез различни курсове- история на изкуството, стилове, развитие. Внимателно трябва да подберете правилния за вас курс. Трябва също да придобиете познания за дизайн, осветление, управление. Чрез курсовете се осъществява връзката между различните специалности в това направление. Ще се научите как да представяте себе си, как да получите информация, как да различавате традициите и стиловете, как да работите в екип. Ще изградите добър инстинкт за бизнес.
 Част от обучаващите се в тези програми могат да се реализират в телевизията, в областта на сценичния и музикален дизайн, хореографията, други намират своето поприще в туризма, маркетинга или сектора на свободните професии. Тук ще Ви запознаем с някои специфични програми и с университетите, които ги предлагат. 

Middlesex University, Лондон
Бакалавърска степен по фотография
Програмата, която ви предлагаме се фокусира върху редакторската фотография, фотожурналистиката, студийната и модна фотография за списания, вестници, книги, изложби и съвременни медии. Студентите също така се научават как да използват фотографските техники в контекста на изработката на плакати, реклами, списания и интернет  сайтове.
Студентите ще проучат света, в който живеем сега – света на комуникациите. Програмата ще изследва комуникациите на идеи, мнения, коментари, репортажи, анализи и значения чрез фотографията като средство в търговския си контекст. Студентите ще могат да изпитат широката гама от комуникационна медия, професионални практики, възможности за авторство, роли и отговорности на модерния фото-визуален комуникатор.
Бакалавърската степен по фотография се преподава в базата “Cat Hill Campus”. Програмата осигурява на студентите вникване и осъзнаване на ролята на фотографията в полето на творческата индустрия и нейния исторически и социален контекст. Целта е студентите да бъдат обучени с разнообразието от творчески и технически умения както и критичния подход на оценяване и развитие на подходящите фотографски решения в отговор на задачите и самостоятелните проекти. Структурата помага на студентите да очертаят своя собствен път в сферата на фотографията и поощрява тяхното творческо съзряване, докато работят в средата на взискателната професионална практика.
Студентите работят над свои собствени проекти, които изследват как фотографите разпознават комерсиалните възможности чрез тяхната професионална практика.

 University of the Arts, Лондон
Магистърска степен по журналистическа и документална фотография

Университетът по изкуства в Лондон се състои от пет международно известни колежа. Основната мисия като Университет по изкуствата е да бъде на първо място по познания, творчество и практика по отношение на специалните предмети. Състоящ се от повече от 24 000 студента от над 100 държави, университетът предлага разнообразие от академични програми от специално обучение до бакалавърска и  магистърска степен, и научно изследователска дейност. Професионалните дипломи, сертификати и кратки курсове са налични в широк спектър от специалности.
Ниво: Магистър
Начин на обучение: Редовно
Продължителност: 1 година
 
Предназначен за студенти с магистърска степен, които искат да продължат с кариера във фотожурналистиката или документалната фотография, този курс подсилва взискателната програма на фотографските задачи в областта на историята и развитие на средата и критичният етически и теоретичен контекст, в който тази среда е видяна. Изследвайки методологията на документалната фотография и фотожурналистика кандидатите ще лансират и развият своите собствени проекти и сфери на специални интереси.
Груповите ръководители и индивидуалните инструктори осъществяват програмата от лекции и семинари. Професионалната работа на високо ниво в избраната сфера е под ръководството на преподаватели или гостуващи преподаватели.
Според преподавателите практическият опит е ключова част от обучението и студентите биват насърчени да се заемат с развитието на работен опит в национален вестник, списания или фотографска агенция.
Преди да се запишете в курса трябва да утвърдите своята практика като фотограф и да имате някои основни умения в разработването на телевизионни материали, работа с компютърни програми като “photoshop” и традиционните професионални умения в стаята за проявяване.
Репутацията на този курс е отлична. През годините завършилите този курс често са номинирани за получаване на награди за документална фотография. Успешно завършилите студенти  днес работят по целия свят за водещи фотографски агенции, свободно лансирани за световните водещи редакторски публикации и за международни изложения. Най-малко дванадесет книги са публикувани от бивши студенти.
Голяма е ползата за всеки студент от отличните връзки на училището с фотографската индустрия, в това число и активната програма от гостуващи лектори, която позволява на студента да навлезе в пазара с професионално портфолио, ясно разбиране на нуждите на индустрията и мрежа от контакти, създадени през годината.   


 

Cavendish College, London

Диплома по фотографски науки

Курсът е основополагащ и е подходящ дори за начинаещи или студенти с основни знания, които искат да развият своите умения. Ударението е поставено на развитието на собствения творчески потенциал на студента в сърцевината на предметната област с цел да се разработи работно портфолио, което да представя техническите умения и силната лична мотивация.В центъра на курса е поставен студента и е организиран, така че да развие в дълбочина знанията на това плавно и изразително средство. Студентите придобиват технически умения и знания чрез практическа курсова работа под строгото ръководство на професионални фотографи и художници, опитни в широкото разнообразие от фотографската практика. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11